Pontiac – Bloomington

image_00001Pontiac is een heel gezellig stadje met een super leuk, gratis, Route 66 Hall of Fame en museum.
We nemen een kijkje in het museum en slenteren door het stadje. Wat gezellig hier.
Dan weer op route. De route slingert zich door leuke, oude, plaatsjes en langs velden vol mais en graan. We volgen tot Bloomington. Het is home coming weekend (home coming is een traditie in Amerika om nieuwe studenten, en studenten die al op school zitten voor het nieuwe jaar, welkom te heten op high school of universiteit). Er lopen honderden studenten op straat, in de parken. Overal bbq’s aan. Wat een leuk evenement.
In Bloomington verlaten we, tijdelijk, Route 66 om een “uitstapje” te maken naar de John Deere fabrieken. Deze zitten verdeeld over verschillende locaties in Illonois en Iowa. Later pakken we in Bloomington Route 66 weer op.
image_00008We volgen I-39 naar het noorden. We rijden door een uitgestrekt akkerbouw gebied met nog meer mais en soja bonen. De oogst is in volle gang.
We slapen in Oglesby. Hier vlakbij zijn twee, kleine, state Parks, Starved Rock en Matthiessen. We zijn niet zo laat in Oglesby en besluiten nog naar het Starved Rock State Park te gaan. Als we er aan komen blijkt het onvoorstelbaar druk te zijn. We nemen een trail map mee en voegen ons in. Het lijkt een beetje op bootje varen door het dorp Giethoorn op een warme zomerdag. Alleen gaan we niet met de boot, maar te voet. Het park is aardig om te zien, leuk om te wandelen, alleen wel errruuugggg veeeeeel mensen.
Zondag willen we naar Matthiessen State Park,maar de drukte die voor vandaag voor hier voorspeld is en de herinnering aan het file wandelen gisteren, doen ons besluiten niet te gaan. We genieten een lekkere zondag, een bezoek aan de kerk, koffie en lunch buiten in het zonnetje, een leuk boek. Top!
previous arrow
next arrow
Slider

Reacties

Route 66, Pontiac – Bloomington — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *