Route 66
Shamrock – Amarillo

route66_17_17We komen door slaperige stadjes als McLean. Eens bloeiende dorpjes met hotels, eetgelegenheden en mooie huizen. Nu staat het gras tot de ramen hoog, hangen overal de gordijnen dicht. Het ziet er oud en verwaarloosd uit. Het lijkt of de laatste die vertrok de deur achter zich heeft dicht gedaan en vervolgens niemand er ooit meer naar om gekeken heeft.
De route wordt van slecht, slechter nog slechter. Van verhard, naar cravel naar karrenspoor. Na vijf mijl gevolgd te hebben, staan we midden tussen de koeien in de middle of nowere. De kuilen en gaten worden steeds dieper, tot er zelfs geen karrenspoor meer is.
We besluiten terug te gaan en de Interstate een eindje te volgen.
En dat is ook geen straf.
Voorbij Groom. Met de scheve watertoren en het grootste kruis. Een groot wit kruis van 61 meter hoog. Zomaar in de velden.
De watertoren van Groom staat scheef. Bewust scheef gebouwd om de aandacht van truckers en toeristen te trekken. De vraag is een beetje waarom, want Groom biedt verder niets….
We maken nog even een uitstapje naar de Palo Duro Canyon. Geen bergen, zelfs geen heuvels te zien. De Canyon is uitgegraven door een van de drie armen van de Red River. De naam Palo Duro is Spaans en betekent “hard hout”. Als verwijzing naar de taaie juniper en mesquite-bomen die groeien op de rand van de kloof. Het is er fantastisch mooi. Niet zo groot, maar heerlijk stil.
En dan komt Amarillo. We stoppen voor diner bij The Big Texan Steak Ranch. Tot in de verre omtrek bekend steakhouse met de befaamde free 72 0z steak. Ooit begonnen als een wedstrijd tussen cowboy’s wie in een uur de meeste steaks kon eten in 1962, tot op heden de reden dat dit steak house in de verre omtrek van Amarillo bekend is. Als wij er zijn is er ook iemand die het wil proberen. Het lukt hem niet. Na een uur krijgt hij het restant van de steak mee in een to-go bakje en mag hij $72.—af rekenen. Da’s veel geld om je ziek te eten.
72 0z is twee kilo. Wim heeft een 6 0z steak op zijn bord, 72 0z is 12x de steak van Wim. ‘K wordt al ziek bij de gedachte alleen. Iedere dag zijn er 2 tot 5 personen die het proberen en per week zijn er 3 tot 5 die het redden.
Het is trouwens een super plek. Goed eten, leuk entertainment, leuke souvenir shop.

previous arrow
next arrow
Slider

 


Reacties

Route 66: Shamrock – Amarillo — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *