Route 66
Oklahoma City – Shamrock

route66_texas_14We zijn vandaag niet zo heel veel opgeschoten. Het was een heel gepuzzel.
We gingen van ergens naar nergens.
Het Route 66 museum in Clinton is zeker de moeite waard. Leuk van opzet.
Als we hier aankomen hopen we dat ze koffie verkopen. Niets dus. We zijn een museum. Ja, dat weten we, maar we dachten wellicht verkoopt u ook koffie. Niet dus. Maar zegt de mevrouw achter de kassa. Ik heb hier achter wel een pot koffie staan voor het personeel. Willen jullie een kop? Dat is lief.
De rest van de route is zoeken. Met de kaart in de hand gaan we nog de verkeerde kant op. Gelukkig komen we er al naar een paar mijl achter.
De historische route is overwoekerd door gras en bomen en loopt vaak uit op: road closed.
We komen door slaapstadjes als Erick en Texola en passeren de staats grens tussen Oklahoma en Texas.
Het eerste stadje in Texas waar we door komen is Shamrock. Een stadje van slechts 9 straten groot met verroeste benzinepompen, verroeste auto’s en de U drop Inn and Cafe.
Vroeger een eethuis met benzine pomp. Nu een toerist informatieve centrum.. Wim was naar binnen gegaan en ik loop nog buiten wat foto’s te maken.
Er staat een auto geparkeerd. Er zit een man op de passagiers stoel, de bestuurderskant zit niemand. Hij roept mij: Ma’am. Ik loop naar hem toe. Hij verteld dat hij 82 is en het café heeft helpen bouwen. Hij heeft zijn hele leven hier gewoond. Aan mijn accent hoort hij dat ik niet uit Texas kom. De onvermijdelijke vraag komt al snel: “where you come from?”. Netherlands. “Netherlands??”. Yes. “Heb ik nu 82 jaar moeten worden om een Nederlandse vrouw een hug te kunnen geven?” Hij komt met heel veel moeite uit de auto en voor ik weet wat er gebeurd krijg ik daar midden op straat een hug van een wild vreemde man. Zijn vrouw komt er ook bij en Wim die denkt waar blijft Janneke toch komt ook weer naar buiten. We staan nog even te praten. Hij verteld over de vriend die naar Japan moest in de oorlog, maar de naam van het café bedacht heeft. U drop inn.
We moeten zeker hier overnachten zegt hij, want ‘s avonds is de U drop Inn en Café op haar mooist. Met de speciale verlichting die ze aangebracht hebben.
Hij overtuigd ons en we vinden een hotel aan de overkant. De Route 66 Inn. We overnachten voor de prijs van $ 31,46. Het verlichte U drop Inn en Café zit bij deze prijs inbegrepen.

previous arrow
next arrow
Slider

Reacties

Route66: Oklahoma – Shamrock — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *