In het voetspoor van Elvis Presley. We brengen een bezoek aan Graceland. Het huis waar Elvis Presley 20 jaar gewoond heeft. Met een I-pad in de hand en koptelefoon op lopen we door het huis.  Er wordt verteld over waar je langs loopt en een stukje geschiedenis. Super leuk en interessant. Ik had verwacht dat het huis veel groter zou zijn. Mooie verhalen geven een beeld van het leven van Elvis en zijn ouders. Stemt me ook een beetje verdrietig. Zoveel geld, dagelijks vrienden over de vloer en dan zo eenzaam op deze manier sterven. De foto’s laten gelukkig zien dat er ook gewoon (gezins) geluk is geweest.
We zien nog de collectie auto’s, privé vliegtuigen, kleding en gouden platen. Ongelofelijk. 
We gaan Memphis in. Wandelen door Beale Street, met de bekende B.B.King’s Blues Club en zien dat Alfred daar ook een restaurant heeft…. Beale Street is de uitgaans straat van Memphis, nou wij gaan graag terug naar Nashville. De gezellige sfeer van daar missen we hier. We lopen door naar het Peabody hotel. Dit is een luxieus, historisch hotel bekend om de “Peabody Dicks”. Iedere morgen om 11.00 uur lopen er eenden vanaf de fontein in de hal over de rode loper naar buiten en ‘s avonds om 17.00 uur, opnieuw over de rode loper, weer naar de fontein. Wij zijn er niet om deze tijden, dus we zien het niet. Er scharrelen wel wat eenden rond de fontein. 
We gaan verder naar het Lorraine Motel. Hier werd op 4 april 1968 Marten Luther King op het balkon doodgeschoten. In het motel is nu het National Civil Rights Museum onder gebracht.
 
previous arrow
next arrow
Slider