Over de Florida-Georgia Parkway, of wel US19 S all the way down naar Homosassa Springs Wildlife State Park. Mijl naar mijl zoeft voorbij door een prachtig groen landschap. November, maar van herfst geen sprake hier.
We komen door Eugene. Langs de weg staan allemaal witte kruizen met Amerikaanse vlaggen. Ter na gedachtenis aan gesneuvelde militairen. Freedom is not free. We weten het en zo’n bijna kilometer lange, dubbele rij vlaggen, maakt indruk. Opdat wij niet vergeten.
Wat is het toch super weer. Lunch lekker buiten met eigen gemaakte wentelteefjes en siroop van de Cracker Barrel.
Dan Homosassa Springs Wildlife State Park. Het gaat ons om de Manatee. Dit zijn grote zee-koeien. Als we aan komen kunnen we gelijk mee met de boot die ons naar de ingang van het park brengt. Daar blijkt het een soort dierentuin te zijn. Met vooral veel vogels: flamingo’s, uilen, en de adelaar. Er zijn warempel ook nog drie Manatee, in een soort zwembad… ze rentenieren hier. Ehhh en de andere….de wilde?….ja….. die zijn er niet voor half november, het is nog te warm nu… Het was een leuke middag, een goede oefening voor mij en mijn camera, maar niet precies wat we verwacht hadden.

previous arrow
next arrow
Slider