Reis 2010 – dag 8 – dinsdag 28 september 2010

We gaan eerst naar Roanoke “down-town”. Een heel gezellig centrum. Leuke winkeltjes. Dan langs de AAA. Een ANWB. Op vertoon van je Nederlands ANWB lidmaatschap kun je hier allemaal, handige, gratis kaarten krijgen.
Het weer is opgeknapt. Het is helder en de zon komt met regelmaat door de wolken heen. Een heerlijke vakantie dag en een perfecte dag om via de Blue Ridge Parkway verder naar het zuiden te gaan. Het is fantastisch mooi. Het lijkt wel of je alleen maar bochten rijdt. Links om de bocht door, dan zit je alweer in de volgende rechtsom. De weg slingert zich door het landschap. Het zicht is helder. Hoewel we vaak gelezen hebben dat het gedeelte door Shenadoa het mooiste stuk is, zijn wij het daar niet mee eens. Het landschap lijkt wel een plaatjesboek en wij krijgen er niet genoeg van. Het schiet niet echt op. We doen zes uur over 160 kilometer. De totale lengte van de Blue Ridge Parkway is 750 kilometer. De maximale snelheid is 35-45 mijl. Dus voor de rekenaars……….je bent een paar dagen onderweg. Voor morgen is de weersvoorspelling minder mooi, waarschijnlijk nemen we een stukje highway en duiken verderop de Blue Ridge Parkway weer op. De verleiding is groot.

Overnachting: Best Western, Hillsville


Reacties

Blue Ridge Parkway — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>