Reis 2010 – dag 9 – woensdag 29 september 2010

Wim heeft al een paar dagen last van een verstopt oor. Een jaarlijks terug kerend probleem. Tegenover het hotel is een dokterspost. De dame van de receptie is zo vriendelijk een afspraak te maken. Wim kan direct terecht. Behalve het uitspuiten van het oor, wordt hij ook verder onderzocht. Bloedruk, hartslag; totale check up. Na anderhalf uur staat hij weer buiten. Met een uitgespoten oor en $ 136.00 dollar lichter. We weten nu dat hij verder ook oke is.

Wat later dan gepland vertrekken we.

Omdat het regent vergeten we de Blue Ridge Parkway en gaan we over I-81 naar het zuiden. Wat natuurschoon betreft is deze weg minder mooi. Maar er is veel te zien. Trucks met halve huizen komen we tegen, hotels in allerlei prijsklasse’s, restaurant zo veel dat je al misselijk wordt als je alleen maar denkt aan al dat eten. En overal zijn mensen. Maakt niet uit wat voor tijd van de dag. Fiftweelers met caravans erachter alles gaat richting het zuiden. Het weer langs de kunt is super slecht. Op de oceaan ontwikkeld zich de ene orkaan na de andere en deze trekken langs de oostkust naar het noorden en zorgen voor extreme regenval. Wij zitten steeds net goed.

Hebben af en toe wel regen, maar geen extreem weer.

Langs de weg groeit welig de koedzoe plant. De bladeren veranderen de bomen en struiken in beelden. Grappige kunst aan de boom. Deze plant komt oorspronkelijk uit Japan. Was door enthousiaste mensen meegenomen als decoratie materiaal voor een tentoonstelling.

Even verderop een winkel waar het al kerst is.

We vallen vanavond van de ene verbazing in de andere. We overnachten in Pigeon Forge. Aan de voet van de Great Smokey Mountains. Dit nationale park schijnt meer bezoekers per jaar te trekken dan de Grand Canyon. Het stadje is in ieder geval goed ingespeeld op toeristen. Als we ’s avonds nog even een eindje lopen komen we voorbij Firehouse golf. Een midgetgolfbaan in de stijl van de brandweer. Met een echte brandweerwagen voor de deur en allerlei hindernissen met brandweermannen. Dit is leuk!

De kerstbomen staan in grote getale al opgetuigd en de kerstversieringen waar je beslist niet zonder kunt liggen al uitgestald. Het is er druk. Maar voor zo ver wij kunnen zien veel kijkers, weinig kopers.

We hopen op een heldere dag morgen. We willen graag de Smokey Mountains in. Het lijkt dat we aan de goede kant van de bergen zitten.

Overnachting; Holiday Inn, Pigeon Forge.

   
 

Reacties

Via I-81 verder naar het zuiden. — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>