Krokodillen, schildpadden, manatee en heel veel pelikanen.

Sandy is aan vaste wal gekomen. En de chaosch die ze achter laat is vele, vele malen groter dan in de ergste senario’s verwacht werd. Maar jullie hebben thuis hiervan waarschijnlijk ook voldoende kunnen zien.

Wij gaan naar Wakulla Springs State Park. Hier zwemmen hele groepen Manatees. Dit zijn zeekoeien. We zien ze spelen in het water, maar ze komen weinig boven. We denken dat het te koud is. (het enige wat wij van Sandy merken; kou en drie dagen bewolking). Wij houden het ook redelijk snel voor gezien. De boten varen niet en verder is er niet zo veel te beleven.

Onze tocht gaat verder naar het zuiden. We komen door Gainesville. Hier willen we naar Lake Alice. De bedoeling is om een wandeling langs het meer te maken. Nou, we zijn niet ver gekomen. In het meer zien we allemaal schildpadden zwemmen. Deze zijn nieuwsgierig en als je aan de kant staat, komen ze naar de kant, maar blijven wel op veilige afstand in het water. En in dat water zwemmen ook krokodillen. Grote beesten die vanaf een afstandje alles in de gaten houden. Nu is het meestal zo dat kleine/jonge beestjes leuk zijn. Een poesje, hondje, lammetje. Schattig toch. Nou ik kan jullie vertellen dat een kleine krokodil alles behalve schattig is. Gewoon eng, hoe klein ze ook zijn. Als Wim dan ook nog zegt; “Pas op waar je loopt, want ze kunnen ook aan wal liggen”, is Janneke snel weer bij de auto. Brrrrrr, wat een enge beesten………

De route gaat verder via het Ocale Florida Forrest en Tampa naar St. Petersburg. We vemaken ons een heerlijke morgen op de pier. Veel pelikanen, vissers, gezellige winkeltjes en terrasjes.

Dan over de Skyway Bridge, zeer indrukwekkend, verder naar het zuiden, Sarasota. Voor de kust van Sarasota liggen een aantal prachtige schiereilandjes. Net een beetje als de, bekende, Keys in Zuid-Florida. Deze zijn minder bekend, maar zeker de moeite waard. Standen met hagelwit, poedersuiker strand. Genieten. We boeken een hotel voor vier nachten. Dit is het zuidelijkste punt voor ons van deze reis. Maandag naar Orlando en woensdag weer naar Lheebroek.

 

 

 


Reacties

Wakulla Springs State Park verslag 8 — 4 reacties

 1. hallo dit is Lucas die vind de krokodil heel erg mooi en ook nog de grote vis.
  Heeft Janneke ook een mooie schelp gevonden?
  Wim en Janneke een goede reis terug en welkom weer in ons Landje,
  liefs uut coevorden

 2. Geniet nog van de laatste ( 🙁 ) dagen en een goede terugreis.

  Hartelijke groet.

 3. Wat een prachtige (“slinger” ;)) bomen!!
  En Janneke, echt wat voor jou al die kroks….
  Thanx voor de foto’s en de kaartjes! Geniet er nog lkkr van!
  Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>