Zand, zand en nog meer zand, krokodillen, veel vogels en dan Orlando.

We zijn het weekend op Siesta Key gebleven. Een schiereiland ten zuiden van St. Petersburg. Net een beetje als de beroemde Keys in Zuid-Florida, maar dan aan de Westkust/Golfkust. Het was er genieten. Siesta Beach is de nummer 1 beach van America. Dat weten we niet, maar het was er super. Wit, poedersuiker wit zand. Palmbomen, beach-volleyballers en er werden zandsculpturen gemaakt. Deze week is er een wedstrijd zandsculpturen maken en er waren nu al een aantal mensen, waaronder Nederlanders, bezig om een welkomst sculptuur te maken. We hebben het zien groeien. Mooi.

Maandag op weg naar Orlando. We gaan via Myakka River State Park. We zien opnieuw krokodillen en erg veel vogels. Wat een mooi gebied. Alleen in de zomer moet je er akelig veel last van muggen hebben verwachten we. De luchtvochtigheid en de temperatuur is hoog.

De weg gaat verder richting Orlando. We gaan door een gebied met allemaal sinaasappel bomen. Hectares en hectares. Het ruikt er zoet, naar net gepelde sinaasappels. Met zoveel sinaasappel bomen kan de fabriek niet ver weg zijn. Het duurt dan ook maar even of we passeren hem. We draaien en proberen of we een tour kunnen lospeuteren. De dame aan de gate is onverbiddelijk en duidelijk: No tours. Op mijn vraag of ik dan misschien even een foto mag maken van al die vrachtwagens vol sinaasappels is haar antwoord nog korter: NO! Ze voegt er nog ter verduidelijking aan toe; Safety! Dan maar een foto vanuit de auto……

In Orlando hebben we een hotel geboekt via Priceline. Geboden; dan weet je niet precies waar je komt. Wij hebben $ 60.– geboden en we krijgen een kamer in het Double Tree hotel.

Orlando is Disney, maar voor ons niet deze keer. Wij doen de laatste boodschappen en gaan nog langs de Mall.

Vandaag verkiezingsdag. Een belangrijke dag voor America. En veel Amerikanen voelen dat ook zo. We zien lange, lange rijen voor de stembureaus. Mensen staan uren in de rij om te mogen stemmen (tussen 2 en 8 uur). We vragen ons af of wij zouden gaan stemmen als wij zo lang in de rij zouden moeten staan. Hier in Orlando is het droog en niet te warm, maar er zijn plaatsen waar het regende vandaag en mensen dus gewoon uren onder een paraplu in de regen staan. Iedereen die we spraken en vroegen gaat u stemmen vandaag antwoorde met: JA. En die lange rijen; helaas, is niet anders, hoort erbij. De strijd tussen Obama en Romney was verbeten. Wij vonden vooral Romney fel in zijn aanval. We zullen zien.

Vanavond nog lekker eten bij Chily’s, toch wel onze favoriet en dan time to go home.

[wowslider id="15"]

Nog even wat cijfertjes (voor de liefhebbers).

We hebben 3039 mijl gereden = 4890 kilometer.

Getankt 144 gallon = 545 liter

Betaald per gallon (gemiddeld) $ 3.34 (duurste $ 3.63, goedkoopste $ 3.19 beide keren in Florida)


Reacties

Orlando 2012 verslag 9 — 5 reacties

 1. Hoi Oom WIm en Tante Janneke,
  Wat een mooie foto’s en leuke verhalen elke keer. Wij hebben
  mooi kunnen mee genieten vanuit Smilde!
  Wij wensen jullie een goede reis terug!
  Liefs Patrick en Carola

 2. Wat een mooi land en gave foto`s . Geniet nog heel even en een goede reis. ps Joop moet werken morgen

 3. Hoi Janneke en Wim.
  Hebben genoten van jullie reisverslagen. Goede thuisreis!!!
  En tot gauw!!
  Liefs uit Havelte

 4. Wat een prachtige creatie, met die mooie foto’s.
  Een goede terugreis, en tot kijk.
  Groetjes.

 5. Mooi zeg die bomen met die trossen mos eraan!
  Onbegrijpelijk, Janneke dat jij dat hebt volgehouden tussen die crocks….!! Nix voor jou, Toch?? Leuk dat jullie die sculpturen hebben zien groeien! Mooi gedaan!
  Hmm, inpakken…Past t allemaal!!??? 😉 jmmmr… Goede reis terug!
  Liefs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>