Van Oregon naar Californië.

Wat is Medford een gezellig stadje. Er is van alles te zien. We gaan een kijkje nemen bij een firma die loghomes maakt. Prachtige houten huizen gemaakt naar ieders wens en formaat. We gaan met Ron op tour door de “fabriek”. Kleinschalig en bijna alles gebeurd met de hand. Niks grote machine’s of massa productie. En export to Holland geen probleem……

Tijd voor koffie. We zien een bijzonder mooi koffie huisje. Dutch Bros Coffee. Compleet met molen en tulpen. We maken een praatje met de mevrouw die de koffie verkoopt. Ze vind het zo leuk dat we uit Nederland komen en zo enthousiast zijn dat we de koffie niet hoeven betalen. On the house zegt ze. Waarna wij natuurlijk weer een fooi in de fooien pot doen. Iedereen blij. Er blijken 200 van deze koffie zaakjes te zijn in verschillend Amerikaanse staten. In 1992 opgericht door twee van oorsprong Nederlandse broers. Broersma.


Home » 2013 » Dag 19 - 22 » 2013 dag 19-22 » 2013 dag 19-22
   
 

De tocht gaat verder. We hebben en hotel besproken in Redding. We nemen scenisch Highway I-5. Kan dat een Highway die scenic is? Ja, dat kan. We klimmen en dalen behoorlijk. De trucks hebben er zichtbaar moeite mee.
Van lieverlee veranderd het landschap van snelstromende rivieren, watervallen en prachtig verkleurde bomen, in droge rivierbeddingen, palmbomen en hogere temperaturen.
We blijven het weekend in Redding. Maandag willen we naar Lassen Vulcanic National Park. Het loopt echter een beetje anders. Janneke is al een paar dagen niet zo lekker. We denken dat het met het weekend wel over zal zijn, maar ze blijft vervelend hoesten. Tot overmaat krijgt ze ook nog een ontstoken kies. Maandag dus niets Vulcanic, maar naar de tandarts. Da’s leuk in de vakantie en als je zo moet hoesten ook erg handig. Maar goed, tandarts gevonden. We komen binnen in een wachtkamer en leggen uit wat het probleem is. Oké, eerst maar registreren. Wat inhoudt 9 formulieren invullen en 15 handtekeningen zetten. Dan door naar de tandarts denk je. Nee, eerst een assistente die van alle kanten van je gebit foto’s maakt. Het gaat alleen om die ene kies, ik hoef verder niets. I know. En nog een foto. Volgende kamer. De tandarts. Kijkt, oordeelt en bepreekt wat te doen. I’m soon back. Komt andere assistent met de rekening. Weer 5  handtekeningen en dat je akkoord gaat met het bedrag. Volgende kamertje. Andere tandarts. Verwijdert kies en schrijft een antibiotica kuur voor een pain-killer……….anderhalf uur later 300 dollar en een kies lichter. 3 uur later ongelooflijk blij met de pain-killer. Hopen dat het vanaf nu beter gaat. We blijven nog een dagje in Redding waar de temperatuur onder tussen gedaald is en het vanavond een paar druppels regende.


Home » 2013 » Dag 19 - 22 » 2013 dag 19-22V » 2013 dag 19-22V
   
 

Reacties

Dag 19 – 22 — 4 reacties

 1. Afgelopen 22 dagen al mogen genieten van jullie prachtige ontdekking/avonturen daar!! Heel mooi om te lezen en met de foto’s een kijkje te mogen nemen ervan.

  Onder het leren van de theorie over wortelkanaalbehandeling etc ff op mail.. en ja een nieuw bericht op jullie site!! Wat enorm vervelend, janneke..Lijkt me echt heel vreemd om zo bij een wildvreemde tandarts en praktijk te moeten zitten!
  Die taart was niet de oorzaak van de ellende :P;-)

  Ben wel nieuwsgierig hoe het precies ging.. De antibiotica doet zijn werk hopelijk goed en ben je er snel weer vanaf!!
  Geniet daar lekker van al het moois, lucas en ik genieten mee

 2. Hoi hoi, tjonge da’s balen zo’n tandarts bezoek en die pijn, hopelijk gaat t vanaf nu gauw btr en kunnen jullie weer volop genieten. Beterschap Janneke!!

 3. Hopelijk dat het beter met je gaat Janneke… prachtige herfst kleuren daar.
  We genieten weer vrolijk mee ;))

 4. Wat een mooie foto’s er weer bij. Prachtige herfstkleuren en zo’n supermooi houten huis!! Wat balen van je kies. Gelukkig hebben we Univé…
  Nu zullen jullie wel langzaam richting herkenbare punten voor Daniël komen.

  Liefs
  Tineke en Daniël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>