Amsterdam – Houston

Schiphol airport Amsterdam We vertrekken al zondagmiddag naar Amsterdam. Hotel Rudy en Loek besproken. Heerlijk eten, trein en Schipholservice en gezellig. Relaxt op vakantie gaan.
Relaxt met de trein, tja treinreizen is zo simpel niet. We drinken thuis een gezellige kop koffie met  Tineke, Mark, Alfred, Heidi en de kinderen. Dan is het tijd om naar Meppel te gaan. Als we vanuit Meppel gaan hoeven we maar 1x over te stappen. Tineke, Heidi, Daniël en Dyllan brengen ons, ruim op tijd. Als we het station oplopen komt de trein er echter al aan. Hoe kan dat nou? We rennen en halen nog net de trein, zonder afscheid te kunnen nemen.

Vanuit de luchtBlijkt dat we de verkeerde trein hebben, deze gaat niet verder dan Zwolle. Dus met alle bagage toch 2x overstappen. Onze trein kwam er achter aan……..
Op Schiphol gaat het gelukkig beter. We zijn ruim op tijd, checken vlot in en hebben een snelle hallo/goodbay met Joop.
We vertrekken keurig op tijd en genieten een lange, maar mooie vlucht. Wat een prachtige wolkenluchten.
Ook in Houston verloopt alles vlotjes en zonder problemen staan we al snel bij
Alamo om de auto op te halen.
De man die ons helpt heeft er duidelijk zin in. You from the Netherlands. Did you bring some stroopwafels for me? We kletsen nog wat en dan zegt hij ik zorg dat je een mooie auto krijgt. Wat dacht je van een Chevrolet Tahoe met navigatie. Klinkt goed, maar meer belangrijk wat moeten we extra betalen. Hij lacht wat en zegt nee, da’s oke. Wim ruikt zijn kans en zegt: navigatie hoeven we niet, maar heb je dan ook een Buick Enclave? Man weg en komt even later terug met de sleutels……wouw……Wim kan het bijna niet geloven, dit heeft hij altijd gehoopt. A dream comes true…….
We gaan op pad. Starten onze navigatie die het gewoon weigert…….daar zitten we dan in een pracht van een auto, maar zonder navigatie……blijkt deze auto over OnStar te beschikken. Ook GPS, maar niet met een scherm in je auto. Je belt (via een knopje aan de spiegel) met een bedrijf, vertelt waar je heen wilt, zij zoeken het op en vervolgens lijdt de computer je erheen. Net als vroeger als je een telefoonnummer zocht en de operator aan de andere kant van de lijn je het nummer gaf en vervolgens doorverbond. Big brother watching you, maar wel super handig.

Don’t mess with Texas.

 


Reacties

2014 week 1 Dag 01 Amsterdam – Houston — 2 reacties

  1. Hoi Hoi.

    Oh dat is alles wat er in Meppel aan de hand was? Dacht dat jullie op de trein naar Autralie ofzo gestapt waren. haha.
    Veel plezier, in de goede auto stappen, en lekker genieten.

    liefs xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>