New Braunsfels – Austin

image_00010We verlaten New Braunfels om via wegen met namen als Texas Farm Road richting Austin te gaan. Binnendoor dus.
Eerst komen we langs Canyon Lake. Een groot meer met een omtrek van 80 mijl, gevoed door de Gadalupe River. Een van de diepste meren van Amerika met een diepte van 43 meter. De wind blaast met een snelheid van 45 kilometer om onze oren, maar we klagen niet. Ten oosten van ons trekt een storm met orkaankracht voorbij die, zo zien we ’s avonds, veel schade achter laat.
We vervolgen onze tocht naar Hamilton Pool Reserve. Een beschermd natuurgebied, met een natuurlijk zwembad. Dit zwembad is ontstaan toen de koepel van de ondergrondse rivier inzakte, jaren en jaren geleden, als gevolg van erosie. We mogen niet zwemmen. De waterkwaliteit is niet goed vandaag. Eerlijk gezegd ziet het er ook niet erg aantrekkelijk uit om te gaan zwemmen. De wandeling er naar toe is prachtig. Over stenen en boomwortels, door een mooi gebied. We zien struiken met een soort bramen eraan die paars zijn, en dan niet mooi donkerpaars maar fel gekleurd alsof ze roepen: niet eten, niet eten, we zijn giftig…..
De tocht gaat verder richting Austin. We hebben geen idee van herfst. Het is heerlijk zomerweer en overal bloeien uitbundig bloemen. Het landschap is groen, niks droog of verdort zoals je zou verwachten in oktober in een gebied waar de temperatuur in de zomer regelmatig boven 100 Fahrenheit uitschiet.
We komen vroeg in de avond aan in Austin. We gaan eten bij Chili’s. Op onze tafel staat een soort van computer. Wij beginnen al van: nou moet het toch niet gekker worden, aan tafel ook al die spelletjes en internet……? Blijkt het een soort van bel te zijn waarmee je drankjes kunt bijbestellen, dessert bestellen en afrekenen. De ober komt je eerste drankje brengen en je maaltijd noteren. De rest gaat via de computer. Eigenlijk best wel een mooi systeem. Wij proberen het ook maar even en warempel ons toetje wordt gebracht. Zo grappig en typisch Amerikaans is dat je 1 toetje besteld en dan komt de vraag 1 of 2 lepels erbij. Je kunt ook een menu bestellen met een gedeeld  voorgerecht en heb je teveel op je bord, krijg je het toch gewoon mee. Je kunt er ook spelletjes mee spelen met het apparaat, maar dan moet eerst je credit kaart erdoor.
Daarna nog even de stad in. Het State Capitool bij avond bekijken en wandelen door 6st street. De uitgaans-straat voor studenten. Veel gezelligheid, bandjes en op straat dansende jongelui.
   
 

Reacties

2014 week 2 – Dag 08 New braunsfels — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>