Harlingen – Corpus Christi

image_00001.jpgWe gaan via Highway 77 North. De eerste stop is bij Outdoor World. Een winkel waar je van alles kunt kopen of je nu gaat kamperen, jagen, wandelen of vissen. Een super mooie winkel, byzonder mooi aangekleed. Een voorraad….WOUW!!
Dan weer verder op pad. Ons doel van vandaag is de King Ranch in Kingsville. De grootste ranch van Amerika, 350.000 hectare groot en bezit 60.000 runderen, ongeveer 2700 olie-, en gasbronnen en 14.960 hectare katoenplantages. De stichter Richard King is het klassieke voorbeeld van de “American Dream”. Begonnen met niets, als arme New Yorker jongen en gestorven als rijk man. We gaan mee met de tour. We rijden ruim ander half uur in een busje over een gedeelte van het terrein. Zien, gras, gras, een paar longhorns en wat ander wild, het huis en wat schuren. Ondertussen verteld onze gids non stop het succes verhaal van de familie King. In onze oren klinkt de man als een slimme jongen die wijs geïnvesteerd heeft en daar veel geld mee verdient heeft. We zijn een beetje teleurgesteld. Hadden ons iets anders van de tour voorgesteld. We gaan liever met Sonya Kok nog een keer bij haar dairy op tour. Dat was leuk, maar ook interessant.
Onder tussen is het begonnen met regenen. De eerste serieuze regen sinds we hier zijn. Zo’n miezerige, Nederlandse regen. We rijden nog door naar Corpus Christi.
Voor het eerst ’s avonds de lange broek weer aan, het is gelijk een flink stuk kouder.


Reacties

2014 Dag 31 — 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>