Rosenberg – Houston – New Caney

image_00003Rosenberg ligt onder de rook van Houston aan de zuidkant. Onze accommodatie voor de komende dagen ligt net ten noorden van Houston.
Waar Highway 160 en 288 elkaar kruizen staan langs de weg allemaal kunstwerken van ijzer. De maker van deze spullen is eigenaar van een ijzergroothandel die levert aan de olie industrie. Het maken van de kunstwerken is een hobby van hem. Er staat van alles, o.a. een stealth straaljager. Deze heeft hem drie jaar werk gekost.
Downtown Houston is een park(jet) met een heel ander kunstwerk, een watermuur. Dat is mooi. Bijzonder dat in een staat als Texas waar zo veel water te kort is, er zoveel kunstwerken zijn waar vele m3 water alleen voor de gein rondstromen.
Naast het park is een grote shopping mall, The Galleria. Het is er zo afschuwelijk druk dat we snel weer buiten staan.
We rijden door naar ons hotel.
Vlakbij ligt het dorpje Conroe. Hier is ook een Cowboy church. Zij organiseren elke zaterdag avond oefen avonden voor de jeugd voor Rodeo. Vanavond is Roping. Wat leuk om te zien. Al die enthousiaste cowboys en, niet te vergeten, cowgirls. We worden hartelijk ontvangen, ze vinden het echt leuk dat we zo maar even langs komen. Een van de jongens, 17 jaar, schijnt hoog op de lijst van de nationale Rodeo te staan. We eten voor 5 dollar een 1-persoons maaltijd, waar we tegen moeten eten om die op te krijgen. Inderdaad in Texas is alles bigger. De maaltijden, maar de mensen ook. Als we weg gaan worden we uitgenodigd voor de dienst van morgenvroeg. Enne of we niet te laat komen, want voor de dienst is er breakfast for free. We hadden al bedacht naar de dienst te willen, maar het ontbijt laten we maar aan ons voorbij gaan. We eten ’s morgens graag een broodje i.p.v. biscuits and gravy, als het nu lunch was geweest……..

   
 

Reacties

2014 Dag 34 — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>