RUTLAND – WHITE RIVER JUNKTION

De zondag brengt nog weer kou met af en toe een sneeuwbui. We gaan naar zo’n typisch New England kerkje. Een klein wit kerkje op een heuvel omgeven door gekleurde bomen. Zo’n kerkje waar je gelijk in de kerk staat als je binnen stapt. Niet groot. Met zo’n 70 mensen zit het lekker vol. We hebben een fijn uur met een enthousiaste voorganger en een enthousiaste gemeente.
Ons hotel heeft een binnen zwembad, een gedeelte van de middag brengen we daar door. Buiten is niet echt aantrekkelijk.
’s Nachts vriest het zes graden. De morgen is zonnig en crispy. Zo een heerlijke winter morgen.  En wat die je dan ’s morgens voor je op pad gaat? Juist ja, goed ontbijten. Wim die meestal voor toast en wafels gaat, begint al echt Amerikaans te worden. Hij schept naast de toast, zijn bord vol met eggs and bacon.
Vandaag gaat de tocht door de Green Mountains. Via route 7 en 7a South. We komen door Manchester. Hier staat het Equinox Hotel, president Abraham Lincoln was hier vaste gast.
We gaan verder en nemen de Skyline Drive naar Mount Equinox.
Dan verder over route 9 West, dwars door de Green Mountains. De vorst van de afgelopen dagen heeft geen goed gedaan aan de gekleurde bladeren. Vanaf 500 meter zijn de bomen kaal. We komen in Bennington, met 35.000 inwoners de tweede grootste dat in Vermont. Hier is in 1777 een belangrijke slag geslagen in de onafhankelijks oorlog. We bezoeken de Old First Church. Volgens de verhalen een van de mooiste kerken van New England.
De weg gaat verder via route 100 North. We komen door Weston. Weer zo’n kneuterig, gezellig dorpje. Met een Country Store waar we onze ogen uitkijken. Wat een winkel. Nog origineel. Je vind er van alles, ijzerwaren, snoep, speelgoed, kleding. Snoep potten staan open en je schept zelf hoe veel je wilt. Dat is op zich niet bijzonder, maar elke soort zit in een eigen glazen pot.
Onze route gaat verder over route 100a, verder Noordwaarts. Nog meer kneuterige dorpjes, nog meer Country Stores, nog een covered bridge.
We overnachten in White River Junction.
Routekaartjes zijn bij benadering.