COLCHESTER – RUTLAND

Een dag met regen, zware regen, sneeuwbuien, af en toe de zon die tussen de wolken door piept, dan weer een (sneeuw)bui. Hangt een beetje af van hoe hoog we zitten of het regen of sneeuw is. De sneeuwgrens ligt op 400 meter.
We beginnen de dag met een goed ontbijt. Dan op weg naar Sam Mazze Farm Market, Bakery and Greenhouse. Een soort Tuinland. Het ruikt super lekker naar eigen gebakken koek en gebak. Wim, toch ook bakkers bloed in zijn aderen, loopt door naar de bakkerij. Hij is verrast een royale, professionele bakkerij te zien. Een praatje met de bakker leert dat hier jaar rond dagelijks brood en gebak gebakken wordt. En niet een beetje maar bruilofts gebak en dagelijks brood en broodjes. Als Wim verteld dat zijn opa en twee ooms bakker waren en zijn neef nog bakker is, moeten we prompt de Apple sider donuts proeven. Nog warm uit de olie. Nu kunnen wij niet direct warm worden van donuts, maar zelfs Wim moet toegeven dat deze toch wel erg lekker zijn. We gaan dan ook met gebak de winkel uit.
 
Voor de zaak ligt een pumkin van ruim 500 kilo! Achter de zaak is een mais doolhof waar je minimaal 40 minuten voor nodig hebt om er weer uit te komen.
Onze tocht van vandaag gaat over de eilanden van het Camplain Lake in het noord westen van Vermont. De Noordkant van het meer loopt door tot in Canada. Wij buigen net voor de Canadese grens weer af naar het zuiden. De boerderijen zien er hier meer Canadees dan Amerikaans uit.
In Swanton is Open Dag bij de brandweer. Je kunt het niet missen. De brandweermannen staan voor de kazerne te zwaaien met borden. Natuurlijk stoppen wij ook even. Leuk en gezellig. We scoren 4 brandweerhelmen; drie zwarte voor de mannetjes en een roze voor de kleine dame.
We vervolgen onze weg door de Green Mountains. Donkere dreigende luchten en fel gele bomen zelfs als de zon niet schijnt is het mooi. We maken een, korte, hike naar de Warren Falls. Het is glibberen en glijden over natte boom wortels en keien. Bij de Falls nog even spelen met de sluitertijd van de camera en dat levert verrassende plaatjes op.
Overal langs de weg waarschuwingen voor beren en moose, maar wij hebben ze nog niet gezien.