WATKINS GLEN – SAYRE

Ons motel is op 200 meter van het Watkins Glen State Park. Wandelschoenen aan een gaan. We komen bijna bevroren de kloof weer uit, maar zoooooooo mooi! Watkins Glen State park is een 60 meter diepe kloof uitgeslepen in de rotsen. Op de bodem van de kloof stroomt Glen Creek, over een afstand van drie kilometer gaat het water hier 120 meter naar beneden via 19 watervallen en stroomversnellingen.
Wat is het hier mooi. Na iedere bocht wil je weten wat er na de volgende komt
We vervolgen onze weg langs Seneca Lake, 1 van de Fingerlakes. Wat een fantastisch gebied. Veel wijnbouw, heuvelachtig en verrassend. Watervallen, en wijn- en veeboeren wisselen elkaar af.


Dan zien we opeens een bordje; pas op voor koetsen op de weg. Even verderop een boer die met paard en schudder op het land aan het werk is. Amish. We slaan af het dorpje in. Als of de tijd vijftig jaar heeft stil gestaan. We bezoeken een quilt winkeltje. Voor de winkel staan een paar meisjes te vegen en een paar super leuke kindertjes te spelen. Ik durf geen foto’s te maken, uit respect. In de winkel kopen we een paar souvenirs, geholpen door een zeer vriendelijke Amish vrouw. Even verderop is een boer het land aan het bemesten. Voor de mesttank een span van zes paarden. Het gaat met een angstige vaart. We rijden de weg weer op en er gelijk weer af. Een houtzagerij. We lopen naar de eigenaar toe waar we een gezellig gesprek mee hebben. Hij verteld ons van de Amish manier van leven van hun groep. Geen electra, geen auto en ook geen fiets. Alles gaat te voet of met het paard. Die paarden is een verhaal apart. Ze kruisen hun eigen “road paarden” met de Nederlandse Friesche paarden. Resultaat goede trek/werk paarden. Ze zijn zelf voorzienend. In een andere winkel potten, potten vol met jam, augurken, gebak, brood, quilts, schilderijen. Allemaal handmade. Ze hebben zeker geen hekel aan toeristen, verdienen goed aan ze.
Een klein eindje verderop, een boer met een grote tractor en ploeg aan het werk. Nog een eindje verder een grote combine die soja oogst. Opnieuw een leuk gesprekje met een boer die verteld dat hij 1000 acre bewerkt en oogst.
Vandaag ook Halloween. We zien leuk, en minder leuk, uitgedorste mensen.
We overnachten in Sayre, net over de grens van Pennylvania. Dit is weer een “niet te geloven” hotel. Een kamer met ingerichte keuken, compleet met vaatwasser en gratis wasmachines en droger. En wat betalen we dan per nacht? $75,–. Moeten we wel zelf voor ons ontbijt zorgen.

Routekaart 31 Oktober 2015