NEW YORK – FAIRFIELD

new-york skylineDe dag begint opnieuw vroeg. Het hotel serveert geen ontbijt, maar Wim ontdekt vlak bij Breat and Butter. Dit is een super mooie winkel waar je vers eten kunt kopen. Brood, omelet, vlees, vis, warm eten. Zoiets als ontbijt en lunch bij van der Valk en dan tien keer zo groot. Je neemt wat je wilt en rekent af per gewicht. Dat ontbijt is dus prima gelukt.
Dan opnieuw de stad in. Ons hotel is dicht bij Penn Station. Hier boeken we kaartjes voor later vandaag als we naar Stamford gaan waar onze huurauto klaar staat. Maar dat is voor later, eerst met de Subway naar Wall Street. Hier klopt het financiële hart van de wereld. Dit is de wereld van de snelle mannen en vrouwen, de wereld van mannen in pak en vrouwen in strakke rokjes en hoge hakken. Wall Street ligt ook dicht bij Pier 11. Hier vertrekt de boot die ons de mooie skyline van Manhattan laat zien vanaf het water, een rondje vaart langs Lady Liberty en vervolgens de Hudson River opvaart om ons bij Pier 38 ter hoogte van Midtown weer af te zetten. We besluiten te gaan lopen naar de stad. Geen verkeerde keus. Het weer is super. We blijven ons verwonderen. Zo veel mensen. Het krioelt als een stel mieren langs elkaar heen. Niemand lijkt rekening te houden met iemand. Auto’s toeteren, sirene’s van hulpdiensten loeien er boven uit en iedereen blijft gewoon zijn ding doen maar niemand gaat aan de kant. Wat een byzonder wereldje. We lopen een stuk over Fifth Avenue, wandelen de Public Liberary in, lunchen met uitzicht op de krioelende massa, en genieten van het zonnetje in Bryant Park.
Dan is het tijd om onze bagage te gaan halen en naar Penn Station te gaan. Dit station is ook een ervaring op zich. We gaan met de Amtrak (trein) naar Stamford. Hier hebben we een auto gehuurd. Op slechts 45 trein minuten vanaf New York en $ 500,– goedkoper. Dan kan je even wat moeite voor doen. De moeite valt alles mee en de trein is super mooi. Luxe stoelen, heerlijk relaxt, even bijkomen van twee dagen New York.
De auto staat op ons te wachten. Een zwarte Mazda RX 5, we voelen ons nauw verbonden met Aafke en Harry. De auto rijdt super. We rijden nog even door over I-95 noordwaarts naar Faiflield.
Hieronder nog meer foto’s