Route 66

Albuquerque – Los Lunas

Albuquerque ligt aan de voet van de Sandia Mountains. Ieder jaar is in Albuquerque de Balloon Fiesta. Het grootste luchtballonnen feest ter wereld. Per dag gaan er 750 luchtballonnen varen. Ze doen ook allerlei behendigheids spelen. Zo varen ballonnen weg en kunnen ze ook weer op hetzelfde veld landen. De Sandia Mountains zijn hiervan de reden. Hierdoor zijn er verschilende luchtstromen waardoor de ballonnen “stuurbaar”  zijn.  De hoogste top van deze Scandia Mountains is  Sandia Peak. 3217 meter hoog. Je kunt er met de auto of met de kabelbaan naar toe. Wij gaan met de auto. Mensen die ons een beetje kennen zullen niet verbaasd zijn. Het is boven prachtig. Uitzicht over Albuquerque en Santa Fe, maar ook snijdend koud. Brrrr….. verder ook niets te beleven, alles dicht. We rijden aan de andere kant van de berg weer na beneden. Mooie tocht, zowel naar boven als naar beneden.

Dan brengen we een bezoek aan het Albuquerque International Balloon Museum. Een interactief museum. Zo kun je je eigen luchtballon maken en leren hoe je knopen moet leggen. De achter kant van het museum kijkt uit over de nu, lege, velden. De vorige keer dat wij hier waren was tijdens de Balloon Fiesta. Toen stond het hele terrein vol. Nu lijkt het maar klein, maar schijn bedriegt want waar 750 ballonnen de lucht in gaan is echt wel een beetje ruimte nodig.

Het is lastig Albuquerque te verlaten. Er is zoveel te zien. Nu naar Old Town. Ook al zo leuk.

Dan toch echt Route 66 weer oppakken. We moeten doorrrrrr.

Old 66 volgt de route langs de pueblo’s.  Een Pueblo is een Indianen nederzetting.. We komen door Isleta Pueblo. In deze Pueblo’s hebben de Indianen hun eigenheden en tradities instand gehouden. Dat is in Amerka redelijk zeldzaam.

Als we Isleta Pueblo inrijden zijn er geen verharde wegen meer. Gewoon steenslag op de weg en allemaal lemen, wit geverfde hutjes/huisjes. Je verwacht eigenlijk een paar opgeschrikte, kakelende kippen weg te zien rennen. Het dorpje maakt een uitgestorven indruk. Tot we bij de St. Augustine Mission kerk komen. Een kerk uit de 17e eeuw. Hier is een dienst bezig. Wij zijn een beetje verbaasd. Dinsdag avond kwart voor vijf?  De volgende dag spreken we in El Morro National Monument een Indiaan die in een andere Pueblo woont en hij verteld dat gisteren en vandaag de overleden geliefden geeerd worden. Een soort feestje. Loop maar naar binnen zegt hij overal is eten en cupcake’s.

Wij rijden nog door naar Los Lunas. Hier staat ons bed voor de nacht.

alberquerque_los-lunas_01
alberquerque_los-lunas_02
alberquerque_los-lunas_03
alberquerque_los-lunas_04
alberquerque_los-lunas_05
alberquerque_los-lunas_06
alberquerque_los-lunas_07
alberquerque_los-lunas_08
alberquerque_los-lunas_09
alberquerque_los-lunas_10
alberquerque_los-lunas_11
alberquerque_los-lunas_12
alberquerque_los-lunas_13
alberquerque_los-lunas_14
alberquerque_los-lunas_15
alberquerque_los-lunas_16
alberquerque_los-lunas_17
alberquerque_los-lunas_18
alberquerque_los-lunas_19
alberquerque_los-lunas_20
alberquerque_los-lunas_21
alberquerque_los-lunas_22
previous arrow
next arrow

Reacties

Route66: Alberquerque – Los Lunas — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>