Route 66

Gallup – Flagstaff

los-lunas-gallup_18We verlaten New Mexico en rijden Arizona binnen. Weer een uur tijdswinst. De klok gaat weer een uur terug.

Old 66 is goed te volgen tot Chambers. Daar stuiten we weer op een dead end.

Jammer. Dan de nieuwe Route 66 maar op: Interstate 40.

We komen nu in het gebied van de badlands. Painted Dessert en Petrified Forest National Park. Hier glinsteren en schitteren de versteende bomen. Erg mooi. De namen Anthonie en Nely vallen regelmatig. 9 Jaar geleden waren we hier met hun.  Goede herinneringen.

Toen was het prachtig weer, nu is met ons ook een onweersbui het gebied in getrokken. We rennen met onze regenjassen aan naar de uitzichts punten. De dessert om ons heen zal ongetwijfeld blij zijn met de bui, maar wij iets minder. En dan ineens is het over. We kunnen nog lekker even wandelen tussen de versteende bomen. Heel byzonder. Je mag niets mee nemen van de versteende bomen. Als iedereen dat zou doen, al was het maar een paar stukjes, zou er weldra niet veel meer over zijn in het nationaal park. Dat klinkt logisch. Maar als we het park uit rijden en in Holbrook aankomen zijn er zoveel souvenir zaken waar je het kunt kopen dat we ons afvragen of het echt gaat om het niet leeg halen van het nationaal park (hoe logisch dat ook klinkt) of dat er misschien toch ook een commerciele reden achter zit. Bij het uitgaan van het park is er controle of je echt niets mee genomen hebt. In Holbrook gaan we lunchen. Het weer is droog maar het is koud en waait zo hard dat het geen goed idee is zelf lunch te maken. Dat doen we in een Route 66 diner. Nou daar is sinds de bouw ook echt niets meer aan  gedaan.  Erg jammer. Zo een mooi stekkie. We bestellen een kleinigheidje want er hangt zo een frituur/olie lucht dat onze ogen er pijn van gaan doen.

Jack Rabbit is de volgende stop. We konden weer een klein stukje over Old 66. Wel een dirt route. Steenslag, maar oke.

Jack Rabbit is een ook een souvenir zaak. Bekend van het grote gele bord: Here it is! En de Rabbit die voor de deur staat. We kunnen snel.

De Eagels hadden ooit een grote hit met het nummer: Standin’ on a corner in Winslow, Arizona, is such een fine sight to see.

Natuurlijk stoppen we bij deze corner en maken we midden op de kruizing foto’s.

Wat leuk!!

Route 66 gaat weer verder over de interstate en zo komen we al snel bij Twin Arrows.

Een echte Route 66 klassieker. Wie kent niet de twee pijlen naast de Interstate in de grond. Zo jammer dat ze verwaarloosd worden. Niet veel mensen kijken er blijkbaar meer naar om.

Bij Winona kunnen we weer over Old 66 en zo rijden we via een prachtige route Flagstaff binnen.

Wat een mooi stadje. Toen in 1876 iemand de Amerikaanse vlag aan een dennenboom bevestigde kreeg de plaats meteen haar naam: Flagstaff. Flagstaff heeft wel iets Europees, een wintersport plaats zoals je ook in Oostenrijk of Zwitserland zou kunnen vinden.

los-lunas-gallup_01
los-lunas-gallup_02
los-lunas-gallup_03
los-lunas-gallup_04
los-lunas-gallup_05
los-lunas-gallup_06
los-lunas-gallup_07
los-lunas-gallup_08
los-lunas-gallup_09
los-lunas-gallup_10
los-lunas-gallup_11
los-lunas-gallup_12
los-lunas-gallup_13
los-lunas-gallup_14
los-lunas-gallup_15
los-lunas-gallup_16
los-lunas-gallup_17
los-lunas-gallup_18
los-lunas-gallup_19
los-lunas-gallup_20
los-lunas-gallup_21
los-lunas-gallup_22
los-lunas-gallup_23
los-lunas-gallup_24
los-lunas-gallup_25
los-lunas-gallup_26
los-lunas-gallup_27
los-lunas-gallup_28
los-lunas-gallup_29
los-lunas-gallup_30
los-lunas-gallup_31
los-lunas-gallup_32
los-lunas-gallup_33
los-lunas-gallup_34
previous arrow
next arrow

Reacties

Route66: gallup-flagstaff — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>