Route 66

Los Lunas –Gallup

We volgen de weg langs nog meer Pueblo’s en door de eenzame woestijn van New Mexico. Eindeloze vlakten met hier en daar juniper- en pinon bosjes en de silhouetten van bergen aan de horizon.  

We laten het gebied van de Laguna Indianen achter ons en de Interstate, de spoorlijn en Old 66 blijven een beetje bij elkaar in de buurt.

Zo af en toe komt er een trein voorbij. Dat is geen Intersiti zoals wij gewend zijn. Het zijn nog altijd die treinen die je in Western films voorbij ziet komen waar mensen met mee rennen en er dan opspringen. Nou dat kan dus echt. Het zijn grote, zware treinen met soms vier locomotieven ervoor. En dan kilometers, kilometers, wagons/containers erachter. En hard rijden echt niet dus. Het is een prachtig gezicht. Bij iedere overgang klinkt de fluittoon. Wij staan ergens onderweg in het woestijn landschap te filmen. De machinist ziet ons en trekt aan de fluit. Als groet. Wij zwaaien enthousiast terug.

Ondertussen koffie gemaakt en weer doorrrr.

De weg slingert rond rode rotsen. Wouw!! Mooi!! Dan weer langs lava velden. Dit is ook Route 66!. Genieten! Voor de rest verlaten winkels en dicht gespijkerde huizen. Hier en daar een caravan die nog bewoond wordt.

Wij volgen de route aan de hand van de kaarten Here it is! Route 66. Per staat beschreven en uitgetekend en de reisgids Route 66 van Lannoo. Een super combinatie zo is gebleken. Met hier en daar nog een route bordje krijgen we de slag al aardig te pakken. In de reisgids van Lannoo staats als tip om bij Grants Route 66  tijdelijk te verlagen en via NM53 naar het El Morro National Monument te rijden. Omdat de ervaring heeft geleerd dat wij de tips van Lannoo meestal wel kunnen waarderen gaan we dat doen.

Wouw!! Wat is dit mooi!! Een opvallende witte Mesa van zandsteen.  We klimmen en klauteren omhoog om boven te genieten van een prachtig uitzicht. Hier zijn ook nog de restanten van de Pueblo. We verbazen ons erover hoever die van het water weg ligt. Dat was elke dag een behoorlijke klim met kannen en kruiken water.  Aan de restanten van de ruine te zien heeft er een redelijk grote familie/groep gewoond.

Dit hadden we niet graag willen missen.

Dan verder naar Gallup waar we vannacht slapen.

los-lunas-gallup_01
los-lunas-gallup_02
los-lunas-gallup_03
los-lunas-gallup_04
los-lunas-gallup_05
los-lunas-gallup_06
los-lunas-gallup_07
los-lunas-gallup_08
los-lunas-gallup_09
los-lunas-gallup_10
los-lunas-gallup_11
los-lunas-gallup_12
los-lunas-gallup_13
los-lunas-gallup_14
los-lunas-gallup_15
los-lunas-gallup_16
los-lunas-gallup_17
los-lunas-gallup_18
los-lunas-gallup_19
los-lunas-gallup_20
los-lunas-gallup_21
los-lunas-gallup_22
los-lunas-gallup_23
los-lunas-gallup_24
los-lunas-gallup_25
los-lunas-gallup_26
los-lunas-gallup_27
los-lunas-gallup_28
previous arrow
next arrow

Reacties

Route66: Los Lunas – gallup — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>