peach-springs-barstow_25Terwijl Amerika bijkomt van de schok die de presidentsverkiezing veroorzaakt heeft gaan wij weer op weg.
De eerste stop is: the Bottle Tree Ranch. Een kunstproject met allemaal lege flesjes. Zo grappig. Wat een werk.
We zien weer de nodige treinen aan ons voorbij gaan. Soms over mooie ijzeren bruggen. Wim kan daar echt van genieten.
We maken in Victorville een kleine Side-trip naar de George Air Force Base. Onvoorstelbaar wat daar aan afgedankte vliegtuigen zo maar in de woestijn staat.
Voorbij Victorville gaan we weer de Interstate op. Dit keer niet de 40, maar de 15. We gaan de Cajon Pass over. De laatste bergrug voor het land van melk en honing begint.

De Route slingert zich door de voorsteden van Los Angeles. Hoewel slingert? Eigenlijk is het 1 rechte weg die vanaf San Bernadino naar Santa Monica (het eindpunt) loopt. We bezoeken in San Bernadino het Mc Donalds museum. Echt waar dat bestaat. Grappig om te zien dat sommige dingen bij deze restaurants gewoon al 40 jaar hetzelfde zijn.

In Rialto stoppen we bij het Wigwam Motel. Wat is dit leuk. Goed onderhouden en nog steeds in gebruik.
barstow-pasadena28Er volgen meer stadjes in allerlei soorten en maten. Daartussen shopping malls en nette wooneenheden met muurtjes er om heen, de gated community. Palmbomen en eucalyptusbomen, mooie tuinen en daar tussen door Route 66 als een brede 4-baans weg. Hier is niets meer te vinden van de stoffige woestijn van gisteren. Iedere mijl staan er stoplichten die bijna altijd net op rood lijken te springen. Zo sta je ieder mijl dus een paar minuten stil. En weer doorrrrrrrrr.
Ook deze moderne weg kent zijn bekoring. Nog veel Route 66 nostalgie langs de weg.
In Azur zien we het grasveld voor het gemeentehuis vol staan met Amerikaanse vlaggen in de ondergaande zon. Wat een indruk wekkend gezicht. We stoppen en lopen er naar toe. Aan veel vlaggen hangt een kaartje, een persoonlijke boodschap. We maken een praatje met de mannen die daar bezig zijn. Ze zijn aan het voorbereiden voor Veteranendag van overmorgen. Iedere vlag heeft een verhaal. Niet alleen voor de veteranen vertellen ze ons, maar ook voor de huidige militairen en de first responders (politie en brandweer). Zij zijn onze eer waard zegt de man, want Vrijheid is niet gratis.
We zijn bijna bij de eindstreep. Onze reis zit er bijna op. Het stuk van San Bernadino naar Santa Monica is maar 79 mijl, maar door alle stoplichten duurt het lang. Het is ook warm. We stoppen in Pasadena. Morgen het laatste stukje.
barstow-pasadena01
barstow-pasadena02
barstow-pasadena03
barstow-pasadena04
barstow-pasadena05
barstow-pasadena06
barstow-pasadena07
barstow-pasadena08
barstow-pasadena09
barstow-pasadena10
barstow-pasadena11
barstow-pasadena12
barstow-pasadena13
barstow-pasadena14
barstow-pasadena15
barstow-pasadena16
barstow-pasadena17
barstow-pasadena18
barstow-pasadena19
barstow-pasadena20
barstow-pasadena21
barstow-pasadena22
barstow-pasadena23
barstow-pasadena24
barstow-pasadena25
barstow-pasadena26
barstow-pasadena27
barstow-pasadena28
previous arrow
next arrow

Reacties

Route 66 Barstow – Pasadena — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>