Van Amsterdam naar Chicago.

Vliegveld Amsterdan-SchipholAafke en Harry brengen ons naar Schiphol. We vliegen pas om 15.00 uur via Londen naar Chicago. We hebben alle tijd. Als we bij de gate komen zijn we nog maar net op tijd. Ze staan ons in de gang al op te wachten. De gate wordt al gesloten, maar we mogen nog mee. Pffff op het nippertje. Vervolgens duurt het nog zeker een half uur voor we vertrekken voor een vlucht van anderhalf uur. Het is prachtig. Onbewolkt.
image_00007Amsterdam, IJmuiden, de Duinen, de havens van Rotterdam en Zeeland allemaal prachtig te zien. Wat een kadootje deze vlucht. Dan komt Dover in zicht. The Times slingert zich door het landschap. Nog 16 minuten naar Londen. Mooi op schema. We hebben 1 uur en 45 minuten voor de overstap en volgens de papieren zal de overstap met security en alles minimaal vijf kwartier tot anderhalf uur duren. Niet royaal maar moet kunnen.
Een kwartier later vliegen we nog boven Dover een extra rondje van de zaak en nog 1. We zijn een half uur verder en Londen is nu nog 18 minuten ver. Dit wordt erg krapjes. Om twintig voor vijf landen we dan toch om vervolgens naar de parking geloodst te worden. Het is erg druk bij de gate. Uiteindelijk staan we om vijf uur aan de gate. Nu snel….. Hoezo snel…voor het vliegtuig leeg is….we rennen het vliegveld over, moeten naar een andere terminal met de bus die er gelukkig net aan komt. En doooorrrrr. Bij de terminal wordt iedereen al opgewacht en direct de goede richting op gestuurd. Rennen. image_00008Weer security. Schoenen uit, body scan. Er staat een hele rij. Bijna half zes. Gate sluit over 10 minuten. We melden ons bij de stewards. Gewoon in de rij. You are fine, no problem. Maar na vijf minuten mogen we toch met voorrang naar een andere security. En doooorrrrr. Op de borden staat dat de gate al gesloten is. Rennen. Weer opgewacht bij de gate. Moeten nog door de Amerika security. Melden bij de in check. Blijken we een up grade te hebben. We komen het vliegtuig in, heerlijk ruim, luxe. Wouw! En dat voor onze ticket prijs. De overstap van minimaal vijf kwartier hebben we binnen het uur gedaan. Pffff. Nu acht uur om uit te rusten. Route 66; here we come!
image_00001
image_00002
image_00003
image_00004
image_00005
image_00006
PlayPause
previous arrow
next arrow

Reacties

Route 66; Amsterdam – Chicago — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>