Het regent de hele dag. Geen miezer, maar echt regen, regen en nog meer regen. We beginnen de dag in de Louisiana Shopping Mall. Prachtig, groot, droog, zelfs met een heuse draai molen voor de kinderen. Dan naar de Christian Family Store. Een Christelijke boekwinkel. Ik mag er altijd graag struinen. Grote plakkaten op de ramen: sale 60% korting. De winkel gaat sluiten. Via internet blijven ze gewoon bestaan. U kunt alles online bestellen mevrouw. Gratis bezorging. Ook naar Europa? Nou nee, dat nu weer niet. Jammer.
We struinen nog wat garages af. De auto’s zijn een stuk goedkoper hier.
Lunch tijd. Geen weer om eigen lunch te maken, de Golden Corral is dicht bij en……dicht…..opgeheven….. oké dan naar de Applebees…..niet te vinden… we belanden uit eindelijk bij de Mac. Dat overkomt ons niet vaak in Amerika.
Onderweg naar ons hotel valt de regen met dikke druppels neer. We rijden door een gordijn van water. Links en rechts rijdt ons politie, brandweer en zieken auto met alle alarmbellen voorbij. Op de rijbaan naast ons zijn binnen tien
kilometer minstens vier ongelukken gebeurd. Als we in het hotel zijn zien we dat er een tornado waarschuwing wordt afgegeven voor deze regio. We gaan nog snel boodschappen doen bij de Wallmart next door. Best wel een beetje spannend. Opvallend is dat er in de winkel helemaal niemand last heeft van spanning over het weer. Iedereen slentert op z’n gemakje door de winkel. Zal wel typisch Nederlands zijn dat we ons zo door het weer laten leiden… ‘s nachts gaat het behoorlijk te keer, de volgende morgen ziet het er veel beter uit. Korte broek weer aan en op pad.