We blijven een paar dagen in Clearwater en gaan van hier uit op pad. We hebben weer zo’n heerlijk stekkie!
Maandag is veteranen dag en zaterdag is de parade in Tampa. We staan op tijd langs de route. Achteraf blijkt dat we geen beter plekje hadden kunnen treffen. Er zijn schoolkinderen liedjes aan het zingen. Wat een leuk opleuken van het wachten. Dan begint de parade. Speciale gast is een veteraan van de Tweede Wereldoorlog, 95 jaar oud. De parade trekt voorbij. En ook nu weer zien we dat er een prijs betaald wordt voor onze vrijheid. Een deelnemer aan de parade en geeft deze Tweede Wereldoorlog veteraan een hand. Wat ze tegen elkaar zeggen verstaan we niet, wat er in hun hoofden omgaat weten we niet, maar de emotie op beide gezichten zegt genoeg.
We gaan de stad in. Wandelen de Riverwalk. Mooi langs het water. Het lijkt wel Monaco, wat een boten liggen hier…
Dan naar Ybor City. Een wijk van Tampa met Cubaanse sfeer. Het duidelijkst is dat te zien aan alle sigaren die er gemaakt en gerookt worden. Overal op straat dikke sigaren rokende mannen.
Eigenlijk is het een blok van drie straten met kei harde muziek. Leuk om te zien, maar dan zijn we er ook wel klaar mee.
Een straat verderop zien we opeens twee monumenten staan. 1 voor de slachtoffers van 9/11 en 1 voor omgekomen politie agenten van het naast gelegen politie buro (mensen van dit buro namen vanmorgen ook deel aan de parade). Een prachtig punt naast de huxtel buxtel van twee straten verder op.

24-Tampa-00001
24-Tampa-00002
24-Tampa-00003
24-Tampa-00004
24-Tampa-00005
24-Tampa-00006
24-Tampa-00007
previous arrow
next arrow