Woensdag 5 november

 

Barack Obama is gekozen tot de nieuwe president van de USA. America schreef geschiedenis en wij waren daar getuige van…….. Wel een byzonder idee.

De avond gisteren begon rustig. Lekker eten op Ocean Drive. Hier was in eerste instantie niet veel te merken dat de uitslag van de verkiezingen op handen was. Of misschien toch wel. Het was zo rustig op straat dat bijn alle restaurants 50% korting aanboden……. (dankbaar gebruik van gemaakt). Als in Florida de stembureaus sluiten duurt het nog een paar uur voordat ook de Westkust de stembureaus sluit en dan moeten al die stemmen nog geteld worden. Uiteindelijk kwam de uitslag. Voor Florida was het toen al middernacht. We werden wakker van gejuich en getoeter van auto’s ……… Wat een feest op straat.

Vandaag the day after. Overal staan t.v.’s aan. CNN schalt je van overal tegemoet.

Annalisten en deskundigen geven uitgebreid hun mening.

Wij gaan al vroeg op pad en slenteren op ons gemakkie nog eens over Ocean Drive en Collins Ave. In het vroege morgenlicht zijn de kleuren zo mooi……. We pakken onze spullen in en rijden naar het Dezerland Hotel. Hier staat een hele collectie classic cars. Je kunt koffie drinken of ontbijten in een Cadilac of Lincoln. Leuk!

We slenteren langs het strand en verlaten Miami Beach. Een byzondere plek. Strand,

beach volleyballers, mensen op skeelers en skateboards, flitsende sportauto’s die met veel gas optrekken bij de stoplichten, als je maar gezien wordt…… Prachtige huizen en schitterende boten; ook hier geldt groot, groter ………………. Een prachtige stad, schitterende architectuur. We komen bijna ogen tekort en besluiten hier voor we naar huis gaan nog een dagje door te brengen. Het is immers maar een goed uur van het vliegveld. We gaan eerst op weg naar de Key’s.

Het is lunchtijd en we bestellen een lunch to go bij Wendy’s. We zetten onze gisteren gekochte stoeltjes naast de auto en hopla…..ons eigen terrasje buiten…….. Als dat geen luxe is………

Verder naar Key Largo. We komen voorbij de Dolphin Mall. Een prachtig onvoorstelbaar groot winkelcentrum. Natuurlijk gaat de auto aan de kant. Er is een winkel met prachtige trouwjurken. Ze kosten zo rond de $ 500.— Een sluier ongeveer $ 50.— Tineke misschien moet je deze kant maar opkomen…….. Mooie avondjurken ook dus neem de rest van de familie maar mee. Nog geen $ 100.— Door het moerasgebied rijden we verder. Uiteindelijk komen we aan op Key Largo. Het hotel is snel gevonden. We genieten nog even van de zon. Eten een kopje soep en doen een hamburger op de bbq voor de deur van onze kamer….. Dit is echt zo’n hotel waaraan je denkt als je aan Amerikaanse hotels denkt. Auto voor de deur en hup zo je kamer in. We nemen nog een duik in het zwembad en de jacuzzi. Het is buiten prachtig verlicht met allemaal fakkels. Zo gezellig. Vakantie ten top!


Reacties

Florida 2008-11-05 dag3 — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>