Donderdag 6 november

Een dag met snelle boten, een groot cruiseschip, een winkel speciaal voor honden en het begin van Highway 1.

Maar laat ik bij het begin van de dag beginnen.

Het advies van Alfred opgevolgd en een kop koffie gehaald bij Starbucks. Als je weet hoe de Amerikaanse koffie smaakt dan weet je ook waarom het altijd zo druk is bij de Starbucks.

We zijn op weg naar Key West. Een mooie route. Veel water, bruggen, maar ook prachtige strandjes. Het lijkt wel of we op de Caribien zijn. Rieten parasolletjes, een prachtige blauw/groene zee en een wit bounty strand.

Onderweg passeren we een onderzoekcentrum voor dolfijnen. Hier heeft Flipper de laatste jaren van haar leven doorgebracht en hier zijn nog haar dochter en twee “kleinkinderen”. Een gezellig uitstapje.

We vervolgen onze weg over de Key’s. Het is net een snoer prachtige kralen. De ene nog kleurrijker dan de ander. Prachtig.

Het zonnetje laat een beetje verstek gaan, maar de temperatuur is heerlijk. Er waait een lekker windje.

In Key West ligt een groot cruiseschip “the Majestic of the Sea”. Tjonge wat is zo’n boot groot… We gaan via Whitehead street en passeren het huis waar Hemmingway gewoont heeft. Allemaal schitterende huizen. Ze doen ons een beetje denken aan de plantage woningen in New Orleans. Mooi. Hier begint ook Highway 1. De snelweg van America begint zomaar midden in een klein stadje. We komen uit bij het meest zuidelijke puntje van het eiland. 90 Mijl verderop ligt Cuba. Dan terug via Duval Street. De straat van Key West. 

Het is er super gezellig met allemaal winkeltjes. Leuke, gezellige galleries en snuisterijen. Natuurlijk ontbreken ook de souvenirs niet. We lopen een winkel binnen (+/- 15 m2) met alleen maar spulletjes voor honden. Nee, geen hondenvoer maar jasjes, zonnebrillen, kleertjes . Je kunt wat verzinnen. In de haven is het wereld kampioenschap Power Racing voor boten bezig. Dat gaat hard…… We eten in een leuke zaak aan Duval Street. Het is er erg gezellig. Overal in de straat zitten mensen te eten/drinken en muziekbands spelen overal.

Het is ondertussen al laat geworden. We gaan ons hotel opzoeken. 


Reacties

Florida 2008-11-06 dag4 — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>