Donderdag 13 november

We hebben super slecht geslapen. Het hotel is byzonder gehorig en de hele nacht horen we lawaai. We slapen naast de deur die toegang heeft tot het terras en het strand achter het hotel. Blijkbaar lopen de hele nacht mensen heen en weer, want de hele nacht slaat de deur.

Als we ´s morgens onder de douche willen stappen is deze nog steeds koud. We zijn wel goed wakker nu, maar dit komt ons humeur na de slapeloze nacht niet ten goede. We gaan naar de receptie en klagen onze nood. De jongedame verontschuldigd zich en biedt 10% korting aan. We nemen hier geen genoegen mee. Dan 20% zegt ze. Nemen we ook geen genoegen mee. Uiteindelijk krijgen we 50% korting. Okee, geacepteerd.

We gaan ontbijten op Ocean Drive. Bij the place to be. Het Nieuwscafe. We snappen er niets van het terras zit bijna vol terwijl je geen cent korting krijgt. Overal roepen ze 50% korting en zijn de terrassen half gevuld en hier zit alles vol. We genieten een heerlijk ontbijt in de zon. Vergeten is de akelige nacht. Wat is vakantie toch leuk!

Dan op weg naar Napels. We hebben enige moeite met het verlaten van de stad. Maar uiteindelijk komen we toch op Higway 41. Deze weg heet ook wel de Tamiami. De weg van Tampa naar Miami. Het was een hele klus om deze weg aan te leggen door het moeras en de muggen, slangen en het moeras hebben het werk ook lange tijd stil gelegd. Maar uiteindelijk is tie er toch gekomen. We rijden naar Shark Valley. Midden in de Everglades. Hier stappen we in in de tram-trolly van 14.00 uur. Een rondrit van 2 uur voor de boeg. Onze gids verteld duidelijk en humoristisch. We zien de nodige krokodillen. Zelf eentje die een slang op eet…….. In de trolly voelen we ons relatief veilig.

Je kunt er ook op de fiets langs. Ik weet het niet……….Of eigenlijk weet ik het wel……………Ook veel vogels. Een mooie tocht, het geld en de moeite zeker waard.

We vervolgen de 41 verder naar Napels. We zien veel vogels onderweg. Misschien nog wel meer dan in het park. We hebben een cabin besproken bij KOA. Prachig. Primitief vergeleken met een hotel, maar tegen kamperen kan toch niets op. Ik zit dit buiten te typen terwijl Wim de afwas doet. Het is zulk lekker weer. Alleen jammer dat we ondanks alle voorzorgs maatregelen lek geprikt worden door de muggen……….. Dat wordt waarschijnlijk binnen koffie. 


Reacties

Florida 2008-11-13 dag11 — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>