Alfred en Mika brengen ons om 3.30 uur naar Schiphol. Inchecken heeft even iets meer tijd nodig. Het systeem herkent de ESTA (  digitale reistoestemming van de Amerikaanse overheid ) niet. Misschien mogen we Amerika niet in zegt de meneer die ons incheckt… security gaat super snel. Binnen 15 minuten zijn we er door. De vlucht naar München verloopt voorspoedig en ook naar Chicago geen klagen. We zitten redelijk ruim en worden goed verzorgd. In Chicago zijn we binnen 10 minuten door immigratie (onze ESTA klopt dus blijkbaar toch wel). De CTA trein brengt ons boven en ondergronds in rap tempo naar downtown Chicago, naar Union Station vanwaar de Amtrak vertrekt. Het eerste wat opvalt als we het station binnen lopen is de immens grote vlag die in de centrale hal hangt. Ja hoor; we zijn er weer, dit is Amerika.

De Amtrak brengt ons comfortabel naar South Bend waar de volgende dag een auto voor ons gereserveerd staat. Het was een super lange, maar zeker geen vervelende reisdag. De volgende morgen halen we de auto op. Doen wat boodschappen en genieten van alles om ons heen. Wat een feest: de winkels, de Amerikanen. We rijden een deel van de Heritage trail en komen door het gebied van de Amish.

Amish-2022
Amish-2022-2
drooglijn-2022
fietsen-in-amerika
fietsende-Amish
Gras-maaien-met-paarden-voorkant
Gras-maaien-met-paarden
Paard-en-wagen-2022
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

De buggy’s en auto’s staan gezellig naast elkaar voor het stoplicht, de was wappert vrolijk in de wind te drogen. Das Dutch Essenhaus in Middlebury is leuk om te zien, erg druk en erg toeristisch maar toch. Er worden allemaal door de Amish met de hand gemaakte producten verkocht. Ook het dorpje Shipshewana is een bezoek meer dan waard. Woensdag halen we de camper op en leveren de auto in. Achteraf een goede keus om die in South Bend te huren en niet in Chicago. De camper is nagelnieuw. Er staat 17 mijl op de teller. De binnenkant is ruim, modern en licht ingericht. Er is zelfs een slide out. Als we voor overnachting staan kunnen we een deel van de camper naar buiten schuiven. We overnachten op KOA Rock Island. Een fantastisch plekje aan het water. De zon gaat warm onder. Wow! 285 mijl op de teller gezet. Whitehorse here we come!

Caravan-met-kajak-2022
Farm-2022
WhatsApp-Image-2022-09-07-at-15.55.05
grote-pompoen-2022
Huis-in-america-2022
In-de-trein-2022
John-Deere-Chicago-2022-trap
John-Deere-Chicago-2022
Naast-de-trein-2022
Pompoen-city-2022
Stroopwafels-2022
Union-Station-2022
Vanuit-het-vliegtuig-2022
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Reacties

Lheebroek-Chicago — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>