Janneke Klaassen, 13 oktober 2009
Verenigde Staten , Escalante

Goblin Valley/Lake Powel/Capitol Reef

We verlaten het prachtige stadje Vernal. Echt een plekje om nog eens terug te komen. Het ziet er zo gezellig uit met allemaal bloembakken gevuld met petunia’s aan weerszijden van de straat. We volgen de 191 south tot Green River. Onderweg veel Drive Inn bioscopen. We willen overnachten in Green River. Als we het stadje goed en wel binnen zijn rijdt er een politieauto achter ons met zwaailichten en sirene. De sheriff roept iets door de microfoon. We kunnen niet goed horen wat hij zegt. Ik vraag Wim:”Is dat voor ons?” “Denk het” zegt hij. “Waarom dan?” “Geen idee”. Goed, auto aan de kant, zonnebril af en het raampje open. De politie auto stopt inderdaad achter ons. Hij loopt naar ons toe. “Drivers licens”. Wim is zo onder de indruk en de rijbewijzen zijn tegenwoordig zo klein dat hij in plaats van het rijbewijs de Nationale Parkenpas geeft… Het blijkt dat we te hard reden. 60 Mijl terwijl 40 was toegestaan. Gelukkig remden we af bij de school. We leggen uit dat we het bord van 40 echt niet gezien hebben. Uiteindelijk komen we er met een waarschuwing af. De volgende morgen komen we hem weer tegen. Hij lacht en zwaait. Vanuit Green River volgen we een klein eindje I-70. Het wordt vervelend voor jullie, maar wat een mooie route. Een senic stukje highway. Naast veel natuurschoon ook byzonderheden op de weg. Er komt ons een camper tegemoet met een auto erachter. Dat is niet byzonder. Het byzondere is dat er op/over de auto een grote speedboot ligt…We zijn te verbouwereerd om een foto te maken. We verlaten de weg voor een dirt road naar Goblin Valley. 60 Mijl dirt road, waarvan 10 mijl rivier bedding. Wat is zo’n Hummer toch mooi speelgoed… Dit is duidelijk een minder toeristische hoek, maar byonder om te zien. We doen een moderately strenvous loop; vrij vertaald: klimmen en klauteren over stenen, bergen, door de rivier bedding en door nauwe spleten. De enige metgezellen zijn de hagedissen. We gaan door Capitol Reef naar Lake Powell. Opnieuw over een dirt road. Wouw; wat een machtige natuur! Opeens ligt daar diep beneden ons Lake Powell. We zijn er een beetje stil van. Proberen wat we zien te vangen in foto’s, maar later blijken die maar een slappe afdruk van de werkelijkheid te zijn. We bijven twee nachten hier. Een lekker relaxt dagje aan het meer. Maandag morgen vertrekken we richting Boulder. Opnieuw over een dirt road. Maar eerst bellen we IJsbrand en Gea; zij zijn vandaag 25 jaar getrouwd!!
Het Zuid-Westen van Utah is byzonder mooi. Opnieuw zijn we verrast door de overweldigende natuur. Capitool Reef Nationaal Park gaat over in Grand Staircase-Escalante National Monument. We volgen de Burr trail road. Je hoort de stilte en de wind. Verder niets. Geen auto’s, geen andere mensen, alleen wij. Vanuit Boulder nemen we B-12 west. We overnachten in Escalante. Op weather channel zien we wat voor vreselijk weer het in bijna heel America is. Er wordt zelfs al gesproken van Shocktober i.p.v. oktober. Overvloedige regen en sneeuwval. Gelukkig wordt er ook regen voorspeld voor Californië. Goed tegen de bosbranden die daar nog steeds woeden, maar de verwachting is dat er zoveel regen zal vallen dat er modderstromen gaan komen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij hebben geen last van slecht weer. Zitten precies in het goede gedeelte. Vandaag een perfecte dag. Zo rond de 25 graden en een versluierd zonnetje.

Beginpagina » 2009 » Capitol Reef » 20091013 » 20091013

Reacties

Capitol Reef — 1 reactie

 1. hoi!!
  13 oktober 2009

  Kunnen wij ook niet nog een keer het rondje doen wat jullie hebben gedaan? Ziet er allemaal zo mooi uit! En nu hebben jullie weer warm weer! Vooral die laatste foto vind ik mooi met die gele bomen.

  hier worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het vertrek… LEUK!!!

  tot snel!
  liefs tineke

  femmiek
  13 oktober 2009

  He fijn om weer wat van jullie te horen en te zien!!…vind het zo prachtig, wat een natuur schoonheid.
  Jullie zien er ook heerlijk bruin verkleurd uit.
  Over een nachtje krijgen wij hier in Ned. onze nachtvorst, een paar graadjes maar.
  Ik hoop dat als de kinderen komen dat jullie fijn weer krijgen en geen….modderstromen !!!
  Wat gaat die tijd toch snel he, jullie zijn inmiddels al een aantal weekjes weg en aan het eind van de week komen de kinderen.
  Nog een hele fijne tijd met z´n twee, want voor je het weet komen er 4 bij kussies van ons o ja lucas krijgt zijn bovenste tandje er door. trekt zich overal aan op. wil natuurlijk overal staan. HMMMM mislukt ook wel eens maar geeft de moed niet op en begint overnieuw.

  gerrit en femmiek
  13 oktober 2009

  IJsbrand en Gea
  VAN HARTE GEFELICITEERD

  al 25 jaar een paar!!!
  Gods zegen en een hele fijne dag samen met de kinderen.

  kon het niet laten, hoort er allmaal bij..
  liefs van ons

  Wilma
  13 oktober 2009

  Het is toch niet te geloven…. wat een fantastische tochten zeg… en dan die hummer… tja… ik vrees dat wij komend jaar toch ook die kant op gaan.. nog niet tegen Ronald zeggen, maar het klinkt grandioos!!
  En wat een foto’s ! Super.
  Veel plezier !! Groetjes van ons drietjes.

  Mark
  13 oktober 2009

  Hey hoi

  Echt leuk om jullie avondturen sdeeds te lezen.. Kom zo weer lekker in de stemming…

  Geniet er nog even van samen.

  Goetjes Mark

  Theo & Arianne
  13 oktober 2009

  Hoi Allebei!!
  Top dat jullie zo genieten! En wij genieten van jullie verhalen en foto’s! Gisterav de site van jullie aan Theo’s moeder en Cees laten zien. Nou dat vonden ze wel wat!
  Liefs van ons!

  Van Gamerens
  15 oktober 2009

  Hoi Wim en Janneke…. even een brutale vraag, stel.. STEL dat jullie bij de Grand Canyon komen en je rijdt langs het vliegveld van “Maverick”helikopters, en jullie hebben zin en tijd om te stoppen… ALLEEN DAN HOOR!!!!… willen jullie dan a.u.b. een knalrode sweater(als die op zijn, een zwarte) , L, met capuchon en links op de borst een geborduurde helikopter met Maverick en Grand Canyon erop kopen a.u.b. Ronald heeft er een (M), maar deze is zo in de lengte gekrompen, dat ik het hartstikke jammer vind voor hem. Lukt dit, dan boft hij, zo niet… dan bel ik naar Maverick of zo.
  Maar… absoluut niet omrijden ofzo hoor !! De PTT wil er vast ook aan verdienen.
  Groetjes, Wilma en mannen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>