29 oktober; dag 24

Moab, Arches National Park

Er is in Moab een pumkin en harvest festival. Een soort fancy fair van een organisatie die zich bezig houdt met jeugdwerk in het dorp. Er zijn allerlei eet en drink tentjes, allerlei spelletjes voor de kinderen, een doolhof van stro balen, maar ook allerlei wedstrijden. Wie heeft de lekkerste pumpkin pie gebakken, of wie kan het verst een pit weg spugen. Stom verbaasd hebben we staan kijken. Ik herinner me nog dat Aafke en ik dat vroeger met vader Koning deden. Als de pruimen rijp waren gingen we naar ons appelhofje om pruimen te plukken. Daarna gingen we met ons drieën op de witte houten bank naast de schuur zitten pruimen eten en kijken wij de pit het verst weg kon spugen…… Hier was het in de vorm van een echte wedstrijd………Erg grappig om te zien hoe serieus de kinderen hier mee bezig waren……en hoe leuk de presentatoren het brachten. Hoe simpel kan het zijn. Het was erg gezellig. Echt op z’n Amerikaans. Overal zaten en liepen, al dan niet verklede, volwassenen en kinderen.

Ook was er een wedstrijd pumkin schieten. De jongelui hadden zelf een soort katapult gebouwd en moesten daarmee een pompoen wegschieten. Alleen al het enthousiasme van deze jongelui was het kijken waard. Ze maakten er soms een hele show van en de pompoen schoot nog echt een eind weg ook.

Verderop werden pompoenen gelanceerd. Een soort carbitschieten. Weer zelf gemaakte installaties die onder druk van lucht een pompoen wegschoten. De pompoenen kwamen tussen de 400 en 700 meter ver. Al met al een heel leuk evenement.

Daarna zijn we nog weer naar Arches Nationaal Park gegaan. Het is wel handig dat een toegangskaartje dat je koopt zeven dagen geldig is. In Arches moet je echt wandelen wil je de verschillenden bogen (Archen) zien. Vandaag zijn we naar de Landscape Arch geweest. Deze heeft een spanwijdte van 89 meter en is hiermee de grootste natuurlijke boog. Maar ook de Pine Tree Arch is een wandeling meer dan waard.

Overnachting: Ramada, Moab

Geboekt: zelf, bijgeboekt

Gereden: 74 mijl

Home » 2011 » 29 oktober; dag 24 » 2011 dag24 » 2011 dag24
   
 

Reacties

29 oktober; dag 24 — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>