Moab, Needles


Grotere kaart weergeven

Canyonlands National Park heeft verschillende ingangen. Vanuit Moab hebben we het noordelijke deel de afgelopen week gedaan. Nu gaan we naar het zuidelijke deel; de Needles. Dit deel is veel minder bekend omdat het eigenlijk een beetje uit de richting ligt. Vanuit Moab nemen we 191 south. Als we net op weg zijn halen we een Oversize transport in. Twee enorme diepladers met hierop onderdelen van een windmolen. Ze worden begeleid door auto’s met meet apparatuur erop zodat ze niet vast komen te zitten onder stoplichten o.i.d. Ze zijn onderweg van Noord Dakota naar Arizona (Flagstaff). De planning is een week rijden.

Wij stoppen bij Hole ’n the Rock. Dit is een uniek huis uitgehouwen in een enorme rots. In 1943 is hier een man (samen met zijn vrouw) begonnen. Samen met hun ezeltje hebben ze 50.000 m3. zandsteen uit de rots gehaald en er echt huis in gemaakt. Compleet met bad en stromend water. Uniek.

 

We volgen 191 verder south. De weg gaat voorbij de Wilson Arch.

Dan de afslag naar de 211; naar de Needles. Vanaf deze hoofdweg is het nog 34 mijl. Vanuit Moab 75 mijl rijden. We begrijpen waarom dit deel van het park minder bezoekers trekt.

Dat is trouwens wel jammer, wat het is er mooi. We wandelen verschillende routes en genieten van de uitzichten en het mooie weer.

Onderweg aan de 211 is de Newspaper Rock. Een plaat van rotssteen waarop de Anasazi Indianen hun sporen hebben achtergelaten. De steen lijkt inderdaad op een krant, zo is hij volgekrast met tekeningen. Dan verder naar Monticello. Hier volgen we 491 east en passeren de grens naar Colorado. Het droge, dorre woestijn landschap van Utah is gelijk over. We rijden door een akkerbouw gebied. Overal boerderijen en sproei installaties. Grote schuren met alleen een dak erop, alle zijkanten zijn open. Hier en daar groene weilanden en vee. En veel geel en groen werkmateriaal (John Deere).

Overnachting: Mesa Verde Inn, Cortez

Geboekt: zelf, coupon Roomsaver

Gereden: 220 mijl.

Home » 2011 » 31 oktober, dag 26 » 2011 dag 26 » 2011 dag 26
   
 

Reacties

31 oktober, dag 26 — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>