Route 66

We vervolgen 95 North en rijden Lake Havasu City uit. Dan gaan we een klein stukje I-40 West en nemen de afslag naar Oatman. Vanaf nu gaat volgen we Old Route 66. We hebben het gevoel door de middle of nowhere te rijden. Het is zeker 20 mijl vanaf de Interstate en we komen vier andere auto’s tegen. Oatman is super toeristisch, maar zooooooooo leuk. Er lopen ezeltjes op straat die voor niets en niemand aan de kant gaan, vooral niet als ze gevoerd worden. De auto’s staan dan ook gewoon te wachten. Jammer dat de auto’s hier mogen rijden, maar er is geen alternatief. Er is één weg in het hele dorpje. Het stuk Route 66 tussen Oatman en Kingman is mooi. Onverwacht opeens een diner langs de kant van de weg. Verder is er mijlen naar links en naar rechts niets te bekennen, geen huis, geen dorpje, alleen bergen met cactussen er op. In Kingman lunchen we bij een prachtige Route 66 diner. Ook al zo leuk. Wat een speciaal sfeertje roept Route 66 op. Misschien moeten we de hele route van Chicago naar Los Angeles nog eens rijden. Onze camera gaat in de over-uren en onze portomonee………weg vakantie budget……….aan de problemen straks bij de luchthaven denken we maar even niet………overgewicht……?????

Vanuit Kingman gaan we de 93 North naar Las Vegas. We komen over de Hooverdam, tenminste dat was altijd zo. Nu is de nieuwe weg klaar en rijd je hoog boven de dam over een brug zonder gas te minderen Nevada in. (halverwege de dam loopt de grens van Arizona en Nevada). Alfred had vorig jaar de primeur van de familie, toen hij als eerste over deze nieuwe brug ging, geopend oktober 2010. We zijn hier vaker langs gekomen en hebben de brug zien “groeien”. We minderen wel gas en slaan af naar de dam. Hier is een memorial voor twee werknemers die tijdens de bouw omgekomen zijn. Hier kun je over de brug lopen en heb je mooi zicht op de dam.

Vervolgens zetten we onze horloge’s opnieuw een uur terug. Tijdverschil met Nederland is nu 10 uur en vanaf nu is het om 17.00 uur donker.

Dan op naar Las Vegas.

We hebben een hotel geboekt voor dinsdag en woensdag nacht net buiten de Strip. We hebben gezocht naar een “laagbouw” hotel en wilden liever niet een “casino-pakhuis”. Speuren op internet en …….gevonden. We betalen hiervoor…………..54 dollar……..voor twee!! nachten (dat is 27 dollar per nacht). We moeten wel zelf voor ons ontbijt zorgen, maar dat is geen probleem we hebben alles bij ons. Eigenlijk weten we niet goed wat we moeten verwachten. Als we de kamer binnen komen geloven we onze ogen niet…………ruim, ruimer, ruimst……….slaapgedeelte, badkamer met aparte douche en een keukentje……we rennen terug naar de receptie en boeken ook de donderdag nacht bij. Deze kost 43 dollar, voor één nacht. Toen ik gisteren via internet drie nachten aaneengesloten wilde boeken moest ik 67 dollar per nacht betalen. De donderdag nacht is een stukje duurder en met één boeking maken ze gelijk alle nachten duurder…….Dan maar in twee keer. Een beetje omslachtig, maar snel verdiend. Wij kunnen lekker uit eten gaan………….

Wij gaan een paar dagen relaxen hier. De laatste souvenirs inslaan, even kijken bij Richie Bros en misschien nog even luieren bij het zwembad. Dat laatste is nog maar de vraag want de temperatuur valt een beetje tegen voor Las Vegas.

De volgende up-date onvangen jullie als wij weer thuis zijn. We hopen dan vrijdag terug te vliegen naar Nederland waar we dan zaterdag morgen aankomen.

Een hartelijke groet voor jullie allen en dank voor het lezen van dit blog en jullie reacties.

En last but not least: Jan Klooster, heel veel dank dat je er iedere keer weer voor hebt gezorgd dat onze verhalen en foto’s online kwamen.

Overnachting: Tuscany suites, Las Vegas

Geboekt; zelf via internet

Gereden: 213 mijl

Home » 2011 » 8 november, dag 34 » 2011 dag34 » 2011 dag34
   
 


Reacties

8 november, dag 34 — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>