Colorado Springs; Pikes Peak

Het heeft vannacht gevroren. De auto zit helemaal dicht. Gelukkig komt de zon ook al snel en hoeven we niet te krabben.
’s Morgens gaan we opnieuw langs een Dayspring winkel. Janneke heeft thuis op internet gekeken en een verlanglijstje gemaakt. Maar het aanbod op internet en in de winkel is ook hier niet het zelfde. Dat wordt dus zoeken, maar struinen in deze winkel is echt geen straf.
Dan naar Pikes Peak. De lucht is helder blauw. We doen de Pikes Peak Highway. Een 19 mijl drive naar de top op 14.115 feet (= 4003 mtr.)
De laatste 6 mijl is een gravel road. Moet geen probleem zijn voor onze 4 weel drive Jeep. Helaas is de laatste 6 mijl gesloten ivm de sneeuwval van het weekend. Da’s jammer, maar we gaan toch. Het is breathtaking; niet alleen figuurlijk ook letterlijk. Want al kunnen we niet helemaal tot 4000 meter, het is behoorlijk hoog.
We picknicken onderweg heerlijk in het zonnetje. De Amerikanen zijn verrast als ze ons zien zitten met ons broodje en beker melk. Maar ze zijn het er wel over eens: You guy’s, you did the right thing. Dat vinden wij ook. Het uitzicht is fantastisch, de zon schijnt, wat wil je nog meer.
We nemen de I-25 south naar Pueblo. Onderweg nog even een stop bij Campo World.

Grotere kaart weergeven

Beginpagina » 2011 » Pikes Peak » Pikes Peak » Pikes Peak

Overnachting: Motel 8, Pueblo
Geboekt: Priceline
Gereden: 115 mijl


Reacties

Pikes Peak — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>