Reisverslag

18 oktober 2007

Naast de camping in Gallup ligt Rehoboth. Dit is een project van de Gereformeerde kerken in America/Canada. Zij proberen al 150 jaar om de Indiaanse kinderen een betere toekomst te geven door ze goed te onderwijzen. 90% Van deze kinderen bezoekt later ook de universiteit. Het is een heel complex met kerk, school en gymlokaal. De kosten per jaar +/- 4 miljoen dollar. Wim krijgt een rondleiding. Hij is onder de indruk.
We gaan op weg naar Canyon de Chelly.
Het eerste stukje van de route gaat over Histroric 66. Na 2 mijl de eerste stop. Hier is een winkel waar ze geweren en toebehoren verkopen. Alfred en Mark willen even kijken. Je gelooft je ogen niet. De eigenaar vertelt van alles. Hij vindt onze verbazing over wat er allemaal gewoon te koop is wel grappig. We gaan verder. Onderweg passeren we Hubbel Trading Post. Een oud Indianen vrouwtje komt binnen. Ze heeft een prachtig handgeweven kleed bij zich. Wim probeert de klompen van Alfred nog te ruilen tegen een produkt van de Indianen. Lichte aarzeling maar uiteindelijk toch maar niet. Verder naar Canyon de Chelly. Als we bij het bezoekerscentrum aankomen waaien we bijna weg en het is koud. Het lijkt te gaan regenen. We rijden de South Rim en worden er stil van; zo mooi. O, Heer mijn God wanneer ik in verwondering de wereld zie die U hebt voortgebracht…….
We overnachten op het park. Als we zitten te eten begint het inderdaad een beetje te regenen. Wij zitten warm en droog.
De volgende morgen schijnt opnieuw de zon. Het is niet zo warm, maar goed weer om te wandelen. We gaan de White House Trail lopen. Deze 2.5 mijl rondwandeling is de enige plek waar we de canyon in mogen. We dalen 500 feet over rotsen en stenen. Onder in de canyon hebbben we een prachtig zicht op de grotwoningen. Dan moeten we weer omhoog. Over dezelfde rotsen en stenen. Zwaar maar fantastisch mooi.
De route gaat verder langs de North Rim van de canyon. Weer verschillende stops en hikes. We lopen wat af vandaag.
Terwijl de contouren van Monument Valley zich aftekenen tegen de horizon gaan wij verder richting Mexican Hat. De wind trekt weer aan. Het begint op storm te lijken. De lucht is blauw en de zon schijnt maar je kunt bijna niet buiten zijn.
De US 91 slingert zich door de desert en country klanken vullen de camper terwijl Monument Valley mijl naar mijl dichterbij komt. We passeren de grens met Utah. Dan een omweg door The Valley of the Gods. Een off road…. Het begin van de weg valt mee maar dan…..de weg wordt smaller en smaller…..de bochten scherper en scherper……de kuilen dieper en dieper…..de borden rammelen in de kast….de camper schud en rammelt……het stof zit overal. Alfred stuurt met zekere hand en Wim fotografeerd en fotografeerd en………De “kijk daar dan en daar moet je zien wat mooi” is niet van de lucht. Het is ook fantastisch mooi. De ondergaande zon zet alles in een gouden gloed. We overnachten op Goosenecks State Park. We hebben de camping voor ons alleen. Morgen naar Monument Valley.
We kunnen weer geen foto’s toevoegen. Op deze camping is wel een computer maar ik mag het fototoestel niet inpluggen. Jullie houden ze dus wederom te goed.


Reacties

Canyon de Chelly en Garden of the Gods. — 1 reactie

 1. Gaaf!! Wat zien jullie weer heel wat moois! En die foto’s? nieuwsgierig!!Vond ze de klompen niet gaaf??? Jammer! Maar goed op je sokken verder is ook niet alles! Have fun!
  Xx

  H.A.S.W
  18 oktober 2007

  De verhalen zijn in elk geval goed. De foto’s houden we maar tegoed. Je moet ook nog wat te vertellen en te laten zien hebben als jullie weer thuis zijn. Toch????????
  Het weer is hier ook omgeslagen. Van prachtige zonnige herfst dagen, is het nu regen. En hier wel geen hoge bergen en diepe dalen, maar wel schitterende herft kleuren.

  Geniet er van met elkaar, en veel plezier nog. En vergeet door al dat moois dat je ziet vooral niet om veel foto’s te maken, want we zijn natuurlijk wel zeer benieuwd.

  Groetjes en een knuffie aan jullie allen van mam en van ons uit Veendam.

  gerrit,
  19 oktober 2007

  de reisverslagen doen ons erg nieuwsgierig worden.Wie in de schuilplaats des Allerhoogsten is gezeten, vernacht in de schaduw des Almachtigen. Ps 91:1.We hebben de kaarten ontvangen, de groeten van opa en oma femmieke marlies, veel plezier en hou de camper on de road.

  femmiek
  19 oktober 2007

  woah!!! spannend.Wat dacht je ervan Janneke, om een boek te gaan schrijven.Je kunt zo beeldend vertellen. Het is net of ik het voor me zie,alhoewel ik het nog nooit gezien heb, met eigen ogen.Kun je toch nog proberen om dat handgeweven kleed te kopen…..Lijkt me geweldig mooi.Alle ambacht PRACHTIG. t’Ja en dan kom ik toch ook uit bij al het moois in de schepping, door Zijn Hand voortgebracht.Al die kleuren en geuren…
  Fijn dat jullie dat allemaal mogen zien en ervan mogen genieten.liefs van ons

  fredjuhh
  19 oktober 2007

  ha mensen in het verre holland.

  tis hier egt zoo mooi he, vooral die of the road weggetjes waar de camper niet overmag is zeer mooi, lijk net Parijs Dakar. dus denk dat ik me daar maar voor op ga geven.

  we gaan zo weer verder.

  voor de mensen die morgen nog op stap gaan veel plezier en rustig aan.

  ciao

  anja&freddy
  19 oktober 2007

  lieve vrienden we genieten van jullie reisverhalen tot gauw

  Wim Wzn Georgetown
  20 oktober 2007

  Wat een mooie reisverhalen! De kunst van vertellen en zo op te schrijven! En alle mensen die jullie onderweg ontmoeten! Goeie reis verder. Ik vertrek morgen en ben maandagochtend weer thuis!

  Nely
  21 oktober 2007

  Hallo Wim en Janneke,

  Voor morgen: van Harte Gefeliciteerd met jullie 25-jarig Huwelijk. Geniet ervan.
  Groeten van Antonie en Nely en kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>