Dinsdag 4 november (verkiezingsdag)

We kunnen er niet omheen. Vandaag wordt de nieuwe president van America gekozen. Maar wij gaan eerst op ons gemakkie ontbijten en de auto ophalen. Eerst met de shuttle van het hotel weer terug naar het vliegveld en dan met de shuttle van Hertz naar de auto verhuur. Op het vliegveld de hele papierwinkel geregeld. Janneke zegt dat ze graag een rode auto wil. Die kun je tenminste terug vinden op de parkeerplaats. Als we ter plaatse komen is er inderdaad een rode auto voor ons gereserveerd. Een KIA. Wim is een beetje teleurgesteld. Er staan nl. Heel veel Honda’s en die lijken hem in ieder geval stukken beter dan een Kia………

We gaan op pad. Eerst langs de Wallmart. Er moet van alles ingeslagen worden. We gaan op zoek naar stoelen, een tafel, een gasbrandertje en nog veel meer.

Naast de Wallmart is een grote winkel. Sam’s choise. We kennen deze winkel niet en gaan er eens binnen kijken. Het is een soort Makro. Er staat van alles. Inclusief bruidstaarten. We hebben ze op de foto gezet voor Tineke en Mark (dan weten ze hoe het niet moet……..). Als we bij de kassa staan, met alleen een zak appels, blijkt dat we een pasje moeten hebben. De mevrouw achter ons schiet te hulp en wij verlaten met ons zakje appelen de winkel.

Op naar Miami Beach. Het is een mooie rit dwars door down town Miami. Wat een mooie stad. We zijn vlot op Miami Beach en zoeken ons hotel op. We zitten 1 straat van Ocean Drive; the place to be. Hier flaneert de rich en famous, zien en gezien worden………. We lopen door naar het strand en nemen een, klein, duikje in de oceaan. Lekker op een stoel en genieten van de zon……… ’s Avonds eten we op Ocean Drive bij Waldorf Towers. Gezellig!!

O, ja en de verkiezingen. Op t.v. hoor en zie je niet anders. Toch lijkt hier in Miami al die drukte een beetje opgeklopt door de pers. Hoewel het absoluut leeft onder de mensen. Vanmorgen tijdens het ontbijt was voor veel mensen het gesprek of ze bij het winnerskamp zullen horen. Het leek ook of iedereen ging stemmen. Mensen liepen in keurige pakken met daarbij geen overhemd maar een t-shirt met Obama erop. Ook kwamen we onderweg auto’s tegen met vlaggen uit het raam; Vote Obama. Toen we vanavond zaten te eten ging er een geluidswagen langs. Ook pro-Obama. Deze deed voorkomen alsof Obama al gewonnen heeft. Ergens onderweg in Miami kwamen we voorbij een stemlokaal. Dit was in de brandweer kazerne. Hier was het absoluut niet druk. Hoewel Wim en ik eerst een beetje wantrouwend werden bekeken, kregen we uiteindelijk ook een sticker als hebben we gestemd. Op dit moment zijn de stemburo’s hier gesloten. De stemmen worden geteld. Florida schijnt een “zwevende” staat te zijn. Op dit moment staat Obama voor in de tellingen. Morgen weten we het.


Reacties

Florida 2008-11-04 dag2 — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>