NIAGARA FALLS – WATKINS GLEN

Als we wakker worden is het eerste dat opvalt de enorme waterdamp die opstijgt boven de Niagara Falls. We hebben een super hotel. Soms begrijp je helemaal niets van de tarieven en tref je zo maar een super geweldige aanbieding.
We doen lekker op ons gemakkie, maar zo langzamerhand moeten we toch weer richting New York. Technisch gezien zo’n zeven uur rijden, maar we kennen ons zelf. Er is ook zoooooo veel te zien onderweg. Leuke stadjes. ’t Is fall season, halloween will be soon and Thanksgiving is coming. Veel pumkins overal. En dan zie je ze zomaar opeens zitten; zes dames op leeftijd heerlijk lunchen. Er wordt veel gelachen, ze hebben duidelijk een goede tijd samen. Ze zijn helemaal in style. De ene met een t-shirt met een grote, oranje, glitter pumkin erop, een ander met een oranje barret in de vorm van een pumkin compleet met groen steeltje.


Via I-190, I-90, Highway 63 South, I-390 en Highway 86 komen we in Corning. Dit ligt in het Fingerlakes gebied. In Corning staat het grootste glasmuseum ter wereld. Daar moeten we even kijken. Inderdaad erg groot, ruim en mooie expositie van glas en glazen voorwerpen. Bloemen vazen waarvan je niet weet hoe je er ooit een boeket op moet maken, en heel fysiek uitgebeeld hoeveel koperdraad er nodig is om dezelfde data te versturen die ook verstuurd wordt door een glasvezel kabeltje.
Janneke doet nog een workshop creatief met glas.

 

routekaart 30 oktober 2015