15 oktober; dag 10

Onze route was dus iets anders………
Grotere kaart weergeven

Farmington – Shiprock – Royal Arch

Farmington is niet echt een toeristen plaatsje. Het ligt aan de rand van het Navajo Reservaat en de Navajo zie je overal. Ze wonen in het reservaat in haveloze dorpjes en wonen meestal in caravans of oude mobile homes. Er om heen is het een rommeltje. Oude auto’s, bouwmaterialen, gereedschappen.

Overal langs de weg tussen Farmington en Shiprock staan stalletjes waar ze hun spulletjes (o.a. handgemaakte sieraden, home made gebak en brood en hand geweven kleden) proberen te verkopen. Op zaterdag is er zelfs een markt.

Als we bij Shiprock komen (482 meter) zien we op de kaart 25 kilometer verderop Red Rock staan. We worden nieuwsgierig en rijden door. Maar het eerste stukje boeit ons niet echt. We rijden nog door tot de heuvel met de bedoeling daar te keren. Met de bedoeling ja want als we op de heuvel komen………..niks keren………….door rijden!!

Nog 15 kilometer maar dat geeft niet. Het is zooooooooooooo mooi. We rijden het gebied in over wegen die niet meer op de kaart staan. Nog een bocht, nog een stukje. Dit is een gebied waar bijna geen toeristen komen, maar zo de moeite waard. We gaan gewoon een poos zitten en alleen maar kijken. Zo mooi, zo stil. Je hoort echt helemaal, maar dan ook helemaal niets. Alleen wij; genietend van het uitzicht op Royal Arch.

Overnachting: Farmington Inn en Suites, Farmington

geboekt; gebleven

gereden: 171 mijl


Reacties

Farmington – Shiprock – Royal Arch — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>