Crater Lake.

Toketee Falls

Toketee Falls

Bij het ontwaken vanmorgen opnieuw mist. Dichte mist zelfs. We zijn al vroeg uit de veren, want het is nog wel een eindje rijden. De mist houdt ons echter tegen. Volgens het boek dat we van buurvrouw Ineke mee gekregen hebben moet het een prachtige route zijn van Roseburg via Scenic Byway 138 naar Crater Lake. We ontbijten op ons gemakkie. Doen nog een paar boodschappen (zo heerlijk dat je betaalt wat op het prijskaartje staat en dat er bij de kassa geen tax bij komt….) en gaan dan toch maar op weg.

Gelukkig  knapt het weer op. Onvoorstelbaar hoe snel de mist ruimte maakt voor een stralend zonnetje.

We volgen de 138; Roque UmpQua Oregon Scenic Byway. Nou Scenic is deze weg zeker. In de rivier weer allemaal vissers. Zij doen aan vliegvissen op regenboogforel. Ondanks het heldere water zien wij geen vis, toch hebben ze regelmatig beet. De vissen hebben blijkbaar een schutkleur. We maken de wandeling naar de Toketee Falls. Een niet zo lange, maar pittige tocht. Up en down en up en down….. Ook bij de Watson Falls maken we de wandeling. Deze is zo mogelijk nog pittiger. De weg naar de waterval gaat alleen maar up…….Maar het is schitterend mooi.

Via Diamond Lake rijden we aan de noordkant Crater Lake National Park in.

Crater Lake National Park

Crater Lake National Park

Het blijkt dat alleen de noord en de zuid entree open zijn. De hele east-rim is niet meer toegankelijk. Alles is al winter klaar gemaakt en gezien de lange stokken die langs de weg staan verwachten ze nogal wat sneeuw hier in de winter. Die winter lijkt  nu nog ver weg. Het is heerlijk weer. We boffen echt.

De weg slingert zich het park in. We gaan over 2000 meter. Hier ligt al sneeuw.

En dan Crater Lake. Wouw!!

Het is een bijna, cirkelrond, donkerblauw meer, ontstaan door de uitbarsting van de Mount Mazama. Een eruptie die vele malen sterker moet zijn geweest dan die van Mount St. Helen in 1980. De uitbarsting van Mount Mazama blies de hele top op waarna er een krater achterbleef. Het meer heeft een doorsnede van 9 kilometer en is uitsluitend gevuld met smelt, en regenwater. 1853 is Crater Lake bij toeval ontdekt door goudzoeker John Hillman. Hij noemde het Deep Blue Lake. Het meer is ook onvoorstelbaar blauw.

Via de 62 verlaten we Crater Lake. Deze weg loopt langs de Rogue River. Opnieuw verbazen we ons over het snelstromende water hier in de rivieren. Zo lijkt het een rustig kabbelend beekje en zo is het een woeste waterval.

We komen door Shady Cove een slaperige dorpje net voor Medfort waar we overnachten.


Beginpagina » 2013 » Dag 18 » 2013 Dag 18 » 2013 Dag 18

 


Reacties

Dag 18 — 1 reactie

  1. We zijn allang blij, dat jullie die omweg naar Crater Lake echt wel de moeite waard vonden.
    Wel jammer dat de Oost rim ‘alweer’ dicht is: was in juni nóg dicht, en nu alweer dicht…..
    Veel plezier verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>