22 oktober; dag 17

Aspen


Grotere kaart weergeven

Dank voor jullie telefoontjes, mailtjes en sms-jes. Als vanzelf gaan je gedachten terug. We hebben geprobeert onze zegeningen te tellen. Gewoon één voor één, we zijn de tel kwijt geraakt.

’s Morgens is de wind gaan liggen. Ontbijten en dan eerst terug naar Maroon Bells. Het is schitterend. De bergen weerspiegelen in het water als was het een spiegel. Mooi.

Daarna ons zelf getrackteerd op een lekkere Starbucks koffie, met een gebakje.

Aspen is een wintersport plaatsje voor de rich and famous. De Kennedy familie hield hier graag hun winter vakantie, maar ook John Denver heeft in verschillende liederen de schoonheid van Aspen beschreven. Het is ook een prachtig dorpje. Gezellig en knus.

Hier geen Dollar Tree of Walmart, maar allerlei Galleries en Cucci en Ralph Lauren. Ook geen Golden Corral, maar restaurants met op hun menu kaart gepeperde gerechten en prijzen.

We vervolgen onze route over weg 82. Scenic byway: Top of the Rockies. Deze gaat over de Independence Pass 12.095 feet (= 3688 meter). Het is zoooooooooo koud. De wind lijkt dwars door je heen te gaan. Help waar zijn onze jassen gebleven……???? Ergens in de koffer, in Aspen was het zulk lekker weer, daar kon je op het terras zonder jas…….. We gaan snel weer verder. Op deze hoogte, met deze kou en wind ga je niet voor je plezier een eind wandelen. We dalen weer af, maar niet snel. Een groot gedeelte van de route blijft op hoog niveau. Ons respect voor de mannen/vrouwen die op deze hoogte deze weg hebben aangelegd groeit met iedere mijl die we rijden. Het zal je werk maar zijn……

Bij Twin Lake nemen we de 24 North. We blijven nog steeds boven 3000 meter. We lunchen in Leadville in een plaatselijke saloon. Weer zo’n leuk plekje. Het is er druk. We volgen de 24 tot Interstate 70. Dan gaan we westelijk naar Glenwood Springs. I-70 is geen scenic route, maar een vierbaans autoweg. Toch is deze interstate zo mooi dat we af en toe overwegen om de auto met “motor pech” aan de kant te zetten zodat we een foto kunnen nemen…………..

Overnachting: Best Western Antlers, Glenwood Springs

Geboekt: langs gereden

Gereden: 174 mijl


Reacties

Glenwood Springs — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>