New Braunfels

Gruene

Gruene

We besluiten het weekend in New Braunfels te blijven.

Als we zaterdag morgen wakker worden regent het en is het 20 graden Fahrenheit kouder dan de dagen ervoor. Er komt een stevige onweersbui over, met een paar rake klappen. Daarna klaart het op, maar de temperatuur levert een paar graden in. Heerlijk!
We brengen de morgen door met winkelen.
’s Middags naar Gruene. Dit is historisch New Braunfels, met de oudste dance hall van Texas, maar mooier en zeker een bezoekje waard is de Gristmill; een restaurant in een verbouwde graanmolen die van buiten nog echt origineel is (lees oud/roestige platen), maar van binnen zo mooi is. Super!
We eten ’s avonds bij Friesenhaus. Een Duits restaurant, waar live muziek is in het weekend. Het eten was redelijk, maar de bediening liet wat te wensen over. Ons voorgerecht is, nog niet, op, komt het hoofdgerecht en de borden met het laatste restje voorgerecht worden weg gepakt. oke……..niet echt dus…….we zien de dame pas terug als ons eten op is. “Alles naar wens?” vraagt ze. “Nou”, zegt Wim “u was wel erg snel met het hoofdgerecht”. We zien haar een hele poos niet terug en uiteindelijk komt ze met de rekening. We fooien minimaal, waarover zij zo boos is dat ze het weigert. Wim doet de fooi vervolgens inde fooien pot van de muzikant, die het dankbaar accepteert. Welverdiend ook want hij zorgde voor een gezellig stukje muziek.
Zondag gaan we naar de First Baptist Church. We gaan naar de eerste dienst. Een traditionele dienst, de tweede dienst blijkt met band te zijn.
Het zonnetje is er weer bij gekomen. We gaan naar het Landa park, wat mooi moet zijn. Is het ook, maar er wordt hard gewerkt om het nog mooier te maken. Veel families die hier hun feestje vieren. Ziet er gezellig uit. Het piraten feestje naast het cowboy feestje. Overal ruik je de bbq.

Reacties

2014 Dag 06 en 07 New Braunfels — 4 reacties

  1. Wim en Janneke,

    Wat kleurig en fleurig allemaal!
    Geniet er van!

    Groeten van Harm en Emma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>