New Caney – Houston – Amsterdam

Toen we vertelden dat we naar Texas gingen met vakantie kregen we nog al eens de reactie: Texas? Wat moet je daar nu? Vijf weken? ’t Is er warm, je hebt er muggen, het is groot en er is niets te zien.

image_00001Dat het warm is, is absoluut waar. Toen we aan kwamen was de temperatuur 34 graden, vandaag nog 12 graden. Ook dat is Texas, grote temperatuur verschillen van de ene op de andere dag.
Dat er muggen zijn, klopt ook. We hebben ze aan den lijve onder vonden.
Dat het groot is, klopt ook. Grote afstanden, maar goede wegen, ruim en goed onder houden.
Dat er niets te zien is, klopt niet. Er is een groot verschil tussen het oosten en het westen van de staat. De kust, Caddo Lake, de olie velden, Big Bend National Park, mooie steden als San Antonio, veel geschiedenis.
De Texanen zijn trots op hun geschiedenis, proud to be  an American, maar meer proud to be an Texan. Dat zeggen ze als je met ze spreekt, dat stralen ze uit. Je ziet het overal terug; restaurants die ’s morgens wafels bij het ontbijt hebben in de vorm van Texas, zwembroek en bikini’s, slippers, overal de Texas vlag geschilderd.
We houden van de sfeer die er hangt. De cowboys, de trucks, het ma’am, het even aantikken of oplichten van de cowboy hoed als ze je groeten.
Wat we minder leuk vonden was de nadrukkelijke aanwezigheid van de Border Patrol in het zuiden van Texas. Iedere keer paspoort controle, iedere keer “where you come from?”, “where you going to?”, de ene keer gezellig, de andere keer autoritair. Honden om de auto. Ook al doe je niets fout en heb je je papieren in orde, het voelt niet lekker.
Al met al hebben we genoten van onze vijf weken Texas. Het was zeker niet te lang, we hadden ons nog wel langer kunnen vermaken hier.

Het weer is totaal omgeslagen. Amerika is in de ban van een kou front. In het hele land is zo koud en is zoveel sneeuw als zelden om deze tijd voorkomt.

Nog wat cijfertjes voor wie het leuk vindt.

Gereden: 4500 mijl = 7245 kilometer.
213 Gallon benzine getankt = 806 liter. Hier voor hebben we $ 626.– betaald, dat is € 496.–. Wat neer komt op € 0.61 per liter.
Gereden 1 op 9
   
 

Reacties

2014 Dag 38 — 4 reacties

 1. Fijn dat jullie weer genoten hebben, het was weer een feest om zo mee te reizen met jullie. Goede reis terug naar huis!
  Lieve groeten uit Gouda

 2. Hoi.
  We hebben jullie verhalen weer gezellig meegelezen en foto’s gekeken. Nu lekker weer naar huis. Er wordt op jullie gewacht. Goede reis terug en tot snel.

  Liefs xxxx

 3. Ha, die foto 4 van 10, ligt daar jullie vakantie doel voor volgend jaar dan?

  😉 😉

  Cor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>