LHEEBROEK – SEATTLE

 lunch Schiphol

lunch Schiphol

goodbay Amsterdam

goodbay Amsterdam

We vertrekken om 9.00 uur naar Meppel. Heerlijk relaxt. Niets vroeg opstaan. Eerst rustig ontbijten en dan op weg. Trein kaartjes al gekocht via internet. De trein is precies op tijd. We treinen in anderhalf uur naar Schiphol, onderweg een gezellig gesprek met een Fries die onderweg is naar Saoedie-Arabie. Hij gaat daar twee maanden baggeren. Ruim op tijd op Schiphol. Als we zelf inchecken blijken er geen stoelen gereserveerd te zijn………..ehhhhh………..Hoe kan dat nu? Al in april tickets besproken en nu geen stoelen?

Microsoft buildingDSC05268_Edited

dit is geen restaurant, maar in de supermarkt. We nemen een lekker kopje soep.

dit is geen restaurant, maar in de supermarkt. We nemen een lekker kopje soep.

Olijven

Olijven

Er komt een KLM
medewerkster bij en die zegt doodleuk: “ohh dat komt vaker voor. We boeken altijd over en ja, dan kunnen er soms mensen niet mee. U hoort bij de gate of u mee kan of niet”. Het blijk dat we dat daar pas op het laatste moment zullen horen. Feitelijk komt het erop neer dat er een aantal mensen niet moeten komen opdagen zodat wij mee kunnen……….. we kunnen op moment niet anders doen dan afwachten en gaan ondertussen maar lunchen. We gaan naar de Holland Boulevard. Dit is achter de douane, helemaal in Nederland stijl, met veel tulpen en Delfts Blauw en typisch Nederlands eten als poffertjes.
We zijn net klaar met onze lunch en willen nog even winkeltjes kijken als het ontruiming-alarm klinkt. In vijf talen wordt verteld dat we de borden moeten volgen voor de uitgang en niet de liften mogen gebruiken. Als de stem stopt klinkt het signaal weer, het herhaalt zich een keer of vier. Eerst zie je ieder een kijken: is dit een grap, een oefening? Maar als winkelpersoneel ook hun plek verlaat en de rolluiken voor de winkels sluiten gaat iedereen toch richting uitgang. Opeens stopt het alarm en na tien minuten klinkt er een stem die zegt dat het om een technische storing ging.
Reizen is nooit saai en nooit het zelfde.
Ondertussen is het half drie en we gaan richting gate. Daar blijkt dat we toch mee kunnen. We krijgen twee super plaatsen, naast elkaar bij de nooduitgang. Dat betekent veel, heel veel ruimte. Super!
Vlucht verloopt rustig en goed verzorgd.
DSC05285_EditedAnderhalf uur nadat we zijn geland rijden we weg in onze huurauto. Hoezo shutdown. Nog nooit zo snel door douane geweest.
We krijgen een Chevrolet Equinox mee. Prima auto. We rijden naar ons hotel. Proberen zo lang mogelijk wakker te blijven, maar om acht uur (plaatselijke tijd) redden we het niet langer. Gevolg: om drie uur klaar en klaar wakker…..Negen uur tijdverschil is even omschakelen……


Reacties

2013 SEATTLE — 6 reacties

 1. Lieve janneke en wim
  Het gaat altijd anders dan je verwacht. Geniet van de verrassingen die op je pad komen. Heel veel plezier.

 2. Lieve Wim en lieve Janneke,
  Heel erg veel plezier gewenst! Geniet ervan! We zullen jullie uiteraard weer volgen.
  Groetjes

 3. Neem maar zo’n mooie Chevvy mee naar huis voor ons! Mooie familycar!! Strikkie er om en klaar!!

  Liefs

 4. Hoe laat plaatselijke tijd kwamen jullie aan dat jullie al boodschappen hebben gedaan?!
  Fijn dat jullie er zijn en dat nu de vakantie echt kan beginnen!

  Liefs

 5. Dat beloofd weer wat te worden als het nu al zo verrassend begint…fijne weken en we lezen weer graag mee ! HJ en Alny

 6. haha laat t een keer gewoon gaan…..
  Liefs van ons en een heeeeeele gezellige vakantie.
  Freddy & Anja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>