Phoenix, metropool in de desert.

Old Town ScottsdaleEigenlijk is Phoenix een soort ouderen resort. Vele Canadezen en Amerikanen uit het noorden trekken met hun, vaak luxe, RV’s naar hier om te overwinteren. We zijn er veel voorbijgegaan op de weg hier naar toe. We hebben, bij een grote dealer, een paar van binnen bekeken. Nou, daar kun je best in wonen!

Maar Phoenix heeft ook luxe en trendy shopping malls. Met winkels als: Abercrombie & Fitch, Gucci en Gues.

Wij vonden vooral Old Town Scottsdale erg gezellig. Heerlijk gegeten, leuke Galleries, gezellige straatjes.

Vandaag is Veteranendag. Een speciale dag om de soldaten die nu ergens in oorlogs gebied zijn, of zijn geweest te eren. Geen Memorial Day, die is in mei. Dan worden de soldaten herdacht die gestorven zijn in een oorlog. Vandaag dus feest. Veel winkels geven speciaal vandaag kortingen tot wel 40 procent. Wij gingen naar de parade en hadden geen idee wat we te verwachten hadden. (Je stelt je iets voor van de optocht van ons dorpsfeest of in Disneyland). Nou dit was een ervaring. Veel rood, wit, blauw, veel Stars and Stripes. Juichende mensen langs de kant die de veteranen toe juichen. Meest ontroerend was een groepje Vietnam Veteranen die voorbij kwamen. Een van hen zat in een scootmobiel, een ander liep met twee protheses. De groep werd “gedragen” door de straten. Publiek huilde en klapte in hun handen, liep naar de mannen drukte hun de hand of gaf een hug.

 Parade Veteranendag Maar ook veel plezier. Dansende en musicerende highschool leerlingen. Ik voeg een aantal filmpjes bij dit verslag, misschien kunnen die iets van de sfeer weergeven. Erg lastig om onder woorden te brengen. In veel restaurants kunnen veteranen vandaag gratis of met veel korting eten.

Verder heerlijk gerelaxt bij het zwembad, de koffers ingepakt en de auto ingeleverd.

 


 

Nog een paar cijfertjes voor de mensen die hèt leuk vinden.

Gereden 4550 mijl = 7322 kilometer

Benzine; duurste benzine getankt in Washington $ 4.49 per gallon, goedkoopste benzine getankt in Phoenix $ 3.00 per gallon.

Totaal verbruikt 178 gallon = 674 liter benzine

Dit is een brandstof verbruik van 1 op 10.8

Gemiddeld kost een liter benzine € 0.90

 


Reacties

Dag 34-36 – 01 — 2 reacties

  1. Beste Wim en Janneke, ja-jullie reisverslag en de foto’s deed ons hart sneller gaan! Prachtig! We hebben weinig gereist in Amerika, wat een indrukwekkende foto’s van jullie favoriete land! Tijd gaat altijd heel snel als je reist, het zit er weer bijna op! Veel plezier toegewenst met deze reis ook als jullie weer terug zijn! Een reis houdt niet op als het voorbij is!
    Wim en Willie

  2. He dat was het dus weer…. zo leuk die mee-lees/kijk pagina,s de afgelopen weken…maar home sweet home,een goeie terug reis en tot ziens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>