QUEBEC (city)

De morgen begroet ons met regen, regen en nog meer regen. Dat is jammer. Quebec is een prachtige stad met veel geschiedenis, maar voorlopig geen weer om te sightseeing.
Eerst maar shoppen bij Galeries de la Capitale. Een winkelcentrum met een eigen pretpark. De kermis met Dwingelermarkt valt erbij in het niet. Er is zelfs een achtbaan en een ijsbaan.
Als het droog wordt gaan we de stad in. Eerst naar de Citadelle van Quebec. Een National Historic Site van Canada en nog altijd in gebruik als actieve militaire bassis. Het ligt boven op Cap Diamant. Het is het oudste militaire gebouw van Canada en onderdeel van de vestingwerken van Quebec.
Wat een prachtig gezicht op de stad en de Lawrence River. We wandelen een stuk over de vestings muur en dalen dan af de stad in. Veel gezelligheid op de boulevard langs de Lawrence River. Veel historische basilieken en Chateau’s en overal leuke doorkijkjes. We zijn net te laat bij de Notre Dame de Quebec. We kunnen niet meer binnen kijken.
Het enige nadeel voor ons aan deze stad is dat het Frans is. Wij beheersen hooguit tien woorden Frans en de mensen in Quebec City spreken geen Engels (Of willen het niet spreken). Alles van menu kaart tot parkeermeter is in het Frans. Lastig om eten te bestellen, maar het is gelukt en ook de auto is zonder bekeuring uit de parkeergarage gekomen.