Big Bend National Park

image_00003.jpgWe beginnen de dag met een bezoekje aan het bezoekerscentrum.
Dan naar de Grapevinne Hills Trail. Een super mooie wandeltocht, met veel geklim en geklauter over de rotsen het laatste stuk. Zeker de moeite waard. Wat is het mooi!
Dan verder het park in. Het is een uitgestrekt park, net als Texas zelf.
Je kunt bij de Boquillas Crossing de rivier over met een bootje naar Boquillas del Carmen in Mexico. We weten niet zo goed of we dat ja/nee moeten doen. Spannend, maar aan de andere kant met zoveel toeristen wat zou er kunnen gebeuren. Als we er aankomen is de overtocht gesloten. Daar hoeven we dus niet meer over na te denken.
We doen wel de hike naar Boquillas Canyon, veilig aan de Amerikaanse kant van de rivier. Een mooie route met aan de andere kant van de rivier Mexico. Overal langs de route liggen souvenirs met een potje erbij waar je geld in kunt doen. Mooie wandelstokken voor $6,– en allerlei andere snuisterijtjes van kraaltjes. Hand gemaakt door de mensen aan de overkant van de rivier. image_00005Een eindje verderop ligt een bootje verstopt, aan Mexicaanse kant, tussen de rotsen. Is die bedoeld om ’s avonds het geld uit de souvenir potjes te halen, of worden daarmee Mexicanen illegaal de grens over gezet…….? Maar ja, dan ben je wel in Amerika, maar zonder auto ben je hier nog nergens. Dit park  ligt zo ver van de bewoonde wereld en je wordt zoveel (vaak) gecontroleerd door de Border Patrol bij de uitgangs wegen.
Verder naar de Rio Grande Overlook. Hier heb je vanaf verschillende platforms op het water een mooi uitzicht op de rivier. We doen nog een klein stukje van de hike, maar hebben geen moed meer om de hele tocht te lopen. Het is weer super warm.
Via de Hot Springs gaan we naar onze overnachtingsplaats. De Hot Springs is een heel byzonder stukje in de Rio Grande met water van 105 Fahrenheit. We geven onze vermoeide voeten rust in het warme water.
We slapen in de Chios Mountains Lodge. Een lodge midden in het national park. Dit is een kadootje van onze seizoengasten. We zijn er super blij mee. Wat een mooi plekje, wat een uitzicht! We spoelen het zweet en het stof van ons af en liggen vroeg in bed. Vermoeid, maar wat een mooie dag!

Reacties

2014 dag 23 Big Bend Nat. park — 1 reactie

  1. Mooi Zeg! En ook zeker niet het drukst bevolkte deel van TX geloof ik… Ziet er heerlijk rustig uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>