Van Cortez (Colorado) naar Gallup (New Mexico).

Wat een leuk stadje is Cortez. We doen nog een paar boodschappen en verlaten dan Cortez over de 160 east. Het landschap veranderd weer in droog, dor en rotsachtig.
We maken even een “uitstapje” naar the Four Corners Monument. Hier komen de staten: Arizona, Colorado, New Mexico en Utah bij elkaar. Het is het enige punt in Amerika waar vier staten elkaar raken. Het is wel grappig. Je kan hier dus in vier staten tegelijk zijn.
We vervolgen onze weg en gaan via een klein stukje Arizona, New Mexico in. Weg 491 south naar Gallup. We zijn weer terug in Navajo gebied. De weg gaat door een droog, dor, rotsachtig onvruchtbaar gebied. Hier en daar een huisje, of caravan op de vlakte. Geen boom, geen schaduw en vast geen aircondition. Hoe warm moet het er binnen wel niet zijn in de zomer. Dit is het gebied waar de wet van de Navajo Indianen geldt. In het Navajo Reservaat mag geen alcohol gebruikt worden. De jongelui hangen rond in de dorpjes om het Reservaat heen en bij elke Trading Post zie je ze met hun blikjes bier of andere alcohol houdende drankjes. Langs de weg veel borden met de melding dat drinken en rijden niet samen gaat en dat je dit moet melden als je het ziet. Die hebben we nog niet eerder gezien.
Rondom de huisjes/caravans is het een rommel boeltje. We vragen ons af of de Indianen gewoon tevreden zijn met deze manier van leven, of dat zo simpel weg te lui zijn om hun levensstandaard te verbeteren. Overal staan kraampjes waar de ze hun zelf gemaakte sieraden verkopen.
We komen in Gallup. De hele stad ademt een beetje een negatieve sfeer uit. Alle grote winkel ketens en restaurants zijn vertegenwoordigd, maar ook overal zitten tralies voor de ramen. Op borden staat dat wanneer je ongeregeldheden ziet je dit moet melden bij de politie en als jouw melding diefstal/misdaad voorkomt krijg je $1000.—dollar beloning.

Overnachting: Sleep Inn, Gallup
Geboekt; zelf, langs gereden
Gereden: 191 mijl.


Grotere kaart weergeven


Reacties

1 november, dag 27 — Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>