NEW YORK

Met dank aan het tijdverschil zijn we vroeg wakker. We gaan lekker in het hotel ontbijten, een goed begin van de dag.Het hotel regelt een taxi voor ons die ons in een klein uurtje naar New York brengt. Het is een gezellig ritje met onze, van oorsprong, Indiase chauffeur. Zijn motto: werk hard en geniet van het leven.

In New York droppen we onze bagage in het Herald Square Hotel. Hier gaan we vannacht slapen, maar eerst de stad in. We kopen een kaartje voor de Hop-On-Hop-Off bus. We bezoeken eerst het 911-Memorial. Dit is een monument voor de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001. We zijn zwaar onder de indruk. Zo staat er bv een brandweerauto. Totaal verwrongen. En de Last Column. Een groot stuk staal door nabestaanden volgeschreven met herinneringen aan geliefden die ze verloren. De kolom is als laatste van de rampplek gehaald en heeft een prominente plaats in het museum. Aan de muur een groot stuk staal, onderdeel van ooit de 96 ste verdieping. Maar ook veel persoonlijke herinneringen, spulletjes, foto’s. Een foto van drie brandweermannen die boven op de puinhopen een Amerikaanse vlag hijsen, hun gezichten vol verdriet, moe en vuil van dagen werken.

Als we weer naar buiten lopen het zonnetje in lijken we in een andere wereld te stappen. Even schakelen.
We lunchen in Battery Park. Heerlijk in het zonnetje met zicht op Lady Liberty. Super.
We nemen de bus weer en vervolgen de tour. Via Chinatown, het gebouw van de Verenigde Naties, Central Park en Times Square, naar de One World Tower. Het nieuwe WTC gebouw. Hier gaan we naar verdieping 102, in 1 minuut. Van hier uit hebben we een fenomenaal over zicht over de stad. Geweldig! We zien de zon onder gaan over New York.
Dan met de Subway naar Times Square. Tijd om te gaan eten. We lopen terug naar ons hotel. Wat een stad. Het leeft en bruist en schijnt nooit te slapen.