Route 66

Tulsa – Oklahoma City

 

We gaan verder westwaarts. De route is op stukken alleen herkenbaar aan de telefoon palen. Betrouwbare aanknopingspunten om de oorspronkelijke route 66 te vinden. We rijden op de historische en nog meer historische Route….

We zijn gisteren nog gestopt bij de Precious Moments Chapel. Geïnspireerd op Michelangelo’s Sistine Chapel in Rome. De kunstenaar wilde het plezier van zijn geloof delen met de wereld. De wereld gezien door de ogen van kinderen. Voor wie meer wil weten: www.preciousmoments.com.

Het landschap is een mix van koeien, raffinaderijen, paarden en ja- knikkers. Stadjes met namen als: Sapulpa (wat zoete aardappel betekent), Bristow en Depew. Dan komt Stroud, met het Rock café. Ehhhhh……Rock café? Ja, Rock café. Het hangt bijna van ellende aan elkaar, maar t is nog steeds open. Voor de rest bestaat de stad uit antiek zaken en veel, heel veel stof.

Iets verder op ligt Chandler, met veel, zo veel notenbomen dat het plaatsje in de omgeving “Pecan Capital of the World” genoemd wordt.

tulsa_oaklahoma_01
tulsa_oaklahoma_02
tulsa_oaklahoma_03
tulsa_oaklahoma_04
tulsa_oaklahoma_05
tulsa_oaklahoma_06
tulsa_oaklahoma_07
tulsa_oaklahoma_08
tulsa_oaklahoma_09
tulsa_oaklahoma_10
tulsa_oaklahoma_11
tulsa_oaklahoma_12
tulsa_oaklahoma_13
previous arrow
next arrow

Het landschap verandert langzaam aan. De grond wordt rode aarde. We zijn in het “westen”.

Onderweg naar Arcadia, zien we veel ranches, raffinaderijen en notenbomen.

In Arcadia zien we de Red Barn. Een grote, ronde, rode schuur. Ooit gemaakt als graanopslag, later vooral bekend om de dansfeesten die er werden gehouden. Een prachtig bouwwerk. En de koepel met het dak. Wouw!!

Een eindje verderop is Pops. Een benzinepomp met een restaurant erbij. Op zich niets bijzonders, maar hier verkopen ze meer dan 500 verschillende soorten frisdrank. Het is een compleet glazen gebouw met langs de wanden overal netjes opgestapelde flesjes frisdrank. Felblauw, knal oranje, warm rood. Het is er onvoorstelbaar druk.

Dan komt hoofdstad Oklahoma City, de stad die in 1889 in 1 dag ontstond. Toen begon officieel de Great Land Run. Mensen overal vandaan kwamen hier op af. Wie zich het eerst vestigde in dit gebied, dat tot dan Unassigned Lands in Oklahoma Territory werd genoemd, werd meteen eigenaar van de grond. En zo ontstond op 1 dag Oklahoma City, ’s ochtends was er alleen nog een kaal gebied rond een station van de Santa Fe Railroad en tegen de avond was er een tentenkamp met tienduizend inwoners. Oklahoma City anno 2016 is een bruisende moderne hoofdstad.

‘ s Avonds gaan we naar de rodeo. Altijd weer een feest! Het meest geniet ik zelf altijd van de opening, het binnen brengen van de vlag en het kalfjes vangen. Ongelooflijk hoe deze cowboys hun werk beheersen.

Zondag naar de cowboy church. Hartelijk welkom geheten worden en je ook welkom voelen.