QUEBEC city – MONTRÉAL

Eerst nog even Quebec city in. Het zonnetje is erbij en we willen nog naar de Farmers Market. Zelden zo een nette en schone markt gezien. Allemaal homemade producten. Vooral veel appels. Honeycrisp is erg populair. Voor de markt staat een kunstwerk van twee containers vol met “troep”.
Aan de overkant zien we het markante Chateau Frontenac. Met zijn groene koperen daken niet over het hoofd te zien.
We rijden naar de Sainte Anne de Beaupre. Ooit een hagelwitte kerk met twee spitse torens, ooit Amerika’s meest bezochte bedevaartsoord, nu vervallen en alleen op zondagmorgen nog een uurtje open. De kosten waren te hoog, vertelt een mevrouw die net langs loopt en een gezellig praatje aan knoopt. Zie aan jullie auto dat jullie niet uit Quebec komen zegt ze. Jullie hebben ver gereden. (onze auto heeft een kenteken van Kentucky). Wim vertelt dat het een Rental Car is en dat we uit Nederland komen. Nederland, ze begint er bijna van Te stotteren. Nederland dat is toch en ze wijst en gebaard……Europa zegt wim….. Ja, dat bedoelt ze, ze is helemaal onder de indruk. Zo ver weg…..
Wij gaan verder. De Montmorency Falls net buiten Quebec city wachten op ons. De waterval is 84 meter hoog en 46 meter breed. Erg mooi en erg indrukwekkend. WOUW!!
In het zonlicht zie je de regenboog in het vallende water, WOUW!! Mooi!!
Tijd om naar Montréal te vertrekken. Via Interstate 20 rijden we er vlotjes heen.
Montréal is een andere stad dan Quebec. Minder geschiedenis, moderner, opener. Nog steeds in de staat Quebec, dus nog steeds Frans, maar meer Amerikaans/Canadees met een vleugje Frans. Ook hier veer oude basilieken, mooie mozaïeken langs de weg. In 1976 waren hier de Olympische Zomerspelen.
We bezoeken ook hier de Basilique Notre-Dame-de-Montréal. Het is in 1829 gebouwd en 1 van de grootste en mooiste Frans/Canadese kerken en biedt plaats aan 4000 mensen. Nou we kijken onze ogen uit, wat een pracht en praal.